Szegedi ArcokVideo365

Le a kalappal: új világrekord született, Sinka „Popey” Zsolt 11 autót, majd egy 172 tonnás darut húzott el foggal (videóval)

Nem kell bemutatni egy szegedinek sem Sinka Zsoltot, aki számtalan rekord birtokosa, ám 11 autót még ő sem húzott el fogaival. Eddig, hiszen pénteken megszületett az újabb rekord, amikor 15,9 tonnát húzott folyamatosan, 31,5 méteren keresztül, majd egy 172 tonnás darut, a tervezett 5 méter helyett 7,6 méterre!

Egy nap alatt két rekord beállítására vállalkozott az izomember, azaz Sinka „Popey” Zsolt, aki idén május 10-én kezdte meg a felkészülést az október végi rekorddöntésre. Az erőemberre a nap első próbáján 11, egymással összekötött személyautó várt. A cél: foggal, legalább 5 méterre elhúzni a szerelvényt. Miután ezt simán hozta, és a tervezett 5 méter helyett 31,5 méterre húzta az autókat, a Kakucs Ringen várta a következő megmérettetés.

HOL VANNAK A HATÁROK?

A hiros.hu beszámolója szerint szerepelt repertoárjában

  • repülőgép,
  • hét darab egymás után kötött kamion,
  • vonat,
  • de még tank is,
  • sőt, a világ legnagyobb tűzoltóautója sem került ki mozdulatlanul a fogai közül.

Amit Popey eddig eltervezett és bevállalt, teljesítette is, nem véletlenül sokszoros világ- és Guinnes rekorder. Most eljutott arra a pontra, hogy megtudja, hol vannak a határai.

EGY 172 TONNÁS DARUT HÚZOTT EL

Ahogy mesélte, egyik rekorddöntése után egy televíziós szerkesztő dobta fel az ötletet: húzzon el egy hatalmas darut, mert olyat még soha, senki meg se próbált. Több se kellett az erőművésznek, megkereste az ország legnagyobb, még közúti közlekedésre alkalmas daruját, illetve annak tulajdonosát. A kiválasztott monstrum egy 8 tengelyes, 200 tonna körüli daru, melynek külön érdekessége, hogy 16 hatalmas kereke közül mindegyiket külön hidromotor hajtja meg, és mind külön kormányozható. A gépszörny emelőkapacitása 450 tonna, 200-300 tonnás elemek (leginkább hídelemek) mozgatására szolgál.

A cél, hogy az Elite World Records hitelesítse világrekordját, melyhez minimum 5 méter távolságra kell – folyamatosan – elhúzni a gigantikus gépet. Mondjuk, ezért a rekordért nem sokan vannak versenyben. Eddig senki nem próbálta meg, de valószínűleg nem lesz nagy tülekedés a jövőben sem azért, hogy valaki a fogával húzzon el egy közel 200 tonnás darut. Megérkezett a daruhúzás eredménye: Sinka “Popey” Zsolt pénteken, 2023. október 27-én, miután reggel elhúzott 11 autót foggal 31,5 méterre, délután ugyanazzal a fogsorral elhúzott egy 172 tonnás darut, a tervezett 5 méter helyett 7,6 méterre!

@szeged365

Új világrekord született, a szentesi izomember, Sinka „Popey” Zsolt 11 autót, majd egy 172 tonnás darut húzott el foggal… Le a kalappal! Videó: Sinka „Popey” Zsolt.

♬ eredeti hang – Szeged365 – Szeged365

Le a kalappal, minden elismerésünk!

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Videó: Sinka Zsolt

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb