Közélet

Szombaton kísérik utolsó útjára Pásztor Istvánt, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökét – Orbán Viktor és Aleksandar Vučić is beszédet mond a búcsúztatáson

A szabadkai Bajai úti temetőben, szombaton 14 órakor kísérik utolsó útjára Pásztor Istvánt, a Vajdasági Magyar Szövetség volt elnökét – közölte a közösségi oldalon fia, Pásztor Bálint. Kérésére beszédet mond Orbán Viktor miniszterelnök, Aleksandar Vučić köztársasági elnök, Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke a külhoni magyarság nevében és Juhász Bálint, a VMSZ IB elnöke.

“Ezt megelőzően szombaton 10 órakor Újvidéken, a Tartományi Képviselőház üléstermében kommemorációs ülést tartanak, hiszen édesapám volt a vajdasági parlament történetének leghosszabb ideig hivatalban levő elnöke, amire méltán volt büszke. A gyászülésen, a család kérésére, a parlament nevében Damir Zobenica alelnök, Igor Mirović vajdasági kormányfő és dr. Bagi Boján, a VMSZ tartományi frakcióvezetője búcsúztatja” – írja Facebook-oldalán Pásztor Bálint, és arra kéri édesapja tisztelőit, legyenek velük szombaton.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb