Közélet

Pénteken startol a rendőrség Light Friday akciója: az egyenruhások láthatósági mellényt osztanak és ellenőrzik a kerékpárok műszaki állapotát a Szent István téren

Pénteken Szegedre érkezik a Csongrád-Csanád Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság Light Friday elnevezésű közlekedésbiztonsági akciója, mely során az egyenruhások láthatósági mellényt osztanak és ellenőrzik a kerékpárok műszaki állapotát. Mint szerkesztőségünknek eljuttatott közleményükben írták, az akcióra november 3-án 10.00 órától a Szent István téren kerül sor.

Ősszel egyre inkább a csapadékos időjárás a jellemző és ilyenkor a közlekedés legfőbb színterein, az utakon az aktuális időjárási viszonyok nem éppen optimális feltételeket teremtenek. Ebben az évszakban a legtöbb problémát a csúszós út és a romló látási viszonyok okozzák, ezért lényeges, hogy minden járművezető megfelelően felkészítse járművét – és természetesen saját magát – ezekre a körülményekre.

Ezért az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság által meghirdetett „Látni és látszani 2023” közlekedésbiztonsági kampány keretén belül a Csongrád-Csanád Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság Light Friday közlekedésbiztonsági akciót tart Szegeden, a Szent István téren  2023. november 3-án 10.00 órától.

KIEMELT ELEME A PROGRAMNAK A KERÉKPÁROK MŰSZAKI ÁTVIZSGÁLÁSA, A VILÁGÍTÓBERENDEZÉSEKRE HELYEZVE A HANGSÚLYT

A Light Friday akció kiemelt eleme a helyszínen megjelent kerékpárok műszaki állapotának ellenőrzése, különös tekintettel a világítóberendezések működésére. Az átvizsgálást követően amennyiben hiányosságot tapasztalunk, a helyszínen javaslatot teszünk a hibás vagy hiányzó tartozék pótlására.

Mint közleményükben írták, a helyszínen a készlet erejéig 100 %-os kedvezménnyel, azaz térítésmentesen láthatósági mellényt biztosítanak az érdeklődőknek.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb