Szegedi Arcok

Irtó büszkék vagyunk, munkatársunk lányával együtt közösen szerepelt az Amatőr Alkotók Kiállításán a Petőfi-telepi Művelődési Házban

Huszadik alkalommal nyílt meg a Petőfi-telepi Művelődési Ház kiállítótermében az Amatőr Alkotók Kiállítása 50 kézműves alkotó részvételével. A kiállítás különlegessége, hogy munkatársunk, Fodor Henriett, a Szeged365 grafikusa is a kiállítók között van, ráadásul lányával, az ötödéves grafikus Kutas Lilivel együtt mutatkoznak be festményeikkel az eseményen.

A kiállításon sem műfaji, sem technikai, sem más megkötés nem volt, így a művészek szabadon mutathatták be, hogy mi minden került ki a kezük közül az elmúlt egy év alatt. A kézműves tevékenységek széles tárházát vonultatták fel, legyen az kerámia, patchwork vagy quilling-technika, papírfonás, üvegfestés, tűzzománc, gyöngyékszer, rézműves munka, horgolt-kötött-varrott-nemezelt alkotás, és számos különböző, festészeti módszerrel készült remekmű.

ANYA-LÁNYA EGYÜTT MUTATKOZOTT BE

Ami viszont nem mindennapi lehet egy kiállítás kapcsán, ha anya és lánya együtt is szerepelnek rajta mint amatőr festők. Így történt, hogy munkatársunk, a végzett grafikusként is tevékenykedő Fodor Henriett, miután lehetőséget kapott, hogy három kép erejéig bemutatkozhasson, megkérdezte az amúgy szintén erre a pályára készülő lányát, hogy volna-e kedve neki is hasonlóképpen megmutatni a munkáit. Több-kevesebb ráhatással, de sikerült őt meggyőzni.

NEM CSAK AZ ÉDESANYJA VAN MEGGYŐZŐDVE LÁNYA TEHETSÉGÉRŐL

Heni lánya, az ötödéves grafikus Kutas Lili az utóbbi időben egy kicsit jobban rákapott az akril festés ízére, otthon is szívesen ragad ecsetet, és remek alkotások kerülnek ki a kezei alól. Erről persze nem csak az édesanyja van meggyőződve, hanem lassan ő is, akit még egyelőre biztatni kell, hogy elhiggye magáról, hogy tehetséges. Első eladott festménye és a rengeteg elismerő szó, szakmai szemek által is megfogalmazott biztatás és dicséret talán már adott neki egy olyan kezdő lépést, mellyel tovább haladhat az igazi művésszé válás útján.

MÁR MEGVAN A KÖVETKEZŐ KÖZÖS KIÁLLÍTÁS IDŐPONTJA IS

A következő bemutatkozása sem várat már sokáig magára az anya-lánya párosnak: a kisteleki Klebelsberg Művelődési Központban november 16-ától kezdődő, a Kisteleki Festőkör alkotóművészeinek tárlatán is részt vesznek majd együtt. Ezen a nagyszabású kiállításon a helyiek Erdélyben élő szentegyházai zseniális alkotói testvér-csoportja is szerepel, és a jó testvéri viszonyt itt majdnem szó szerint is érthetjük.

Forrás: Fodor Henriett írása

Fotók: Fodor Henriett

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb