Smart Szeged

67,72 millió forintnyi európai uniós támogatással hajtott végre technológiafejlesztést és ingatlanberuházást a DecoCenter Bútorgyártó és Kereskedelmi Kft. Szegeden

A DecoCenter Bútorgyártó és Kereskedelmi Kft. a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz program keretén belül kiírt GINOP Plusz-1.2.1-21 számú pályázati felhívás nyerteseként fejlesztette vállalkozása tevékenységeit technológiafejlesztés és ingatlanberuházás révén Szegeden. Mint megtudtuk, a projekt teljes körű megvalósítása 2023 novemberében zárult, ami a Széchenyi Terv Plusz program keretében elnyert 67,72 millió forint feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével valósult meg.

A projekt megvalósítója a szegedi székhelyű DecoCenter Bútorgyártó és Kereskedelmi Kft. volt, ami 2009-ben alakult, főtevékenysége bútor, világítási eszköz, és egyéb háztartási cikk kiskereskedelme. 2018 óta a cég székhelye 6728 Szeged, Dorozsmai út 14-2, ahol egyben áruházuk is működik.

MAGASABB TERMELÉKENYSÉGI SZINTET ÉRNEK EL A PROJEKTNEK KÖSZÖNHETŐEN

Mint kiderült, a fejlesztés célja a további fejlődéshez szükséges technológiai háttér és környezeti infrastruktúra megteremtése volt, valamint az energiahatékonyság növelése érdekében megújuló energiát hasznosító rendszerek telepítése. Ennek köszönhetően javult a vállalkozás erőforrás hatékonysága és az előállított szolgáltatások színvonala, mely magasabb termelékenységi szinthez vezet hosszútávon.

KIBŐVÜLT AZ ÜZLETTÉR

A projekt keretében a vállalkozás gyártási tevékenységéhez kapcsolódóan történt eszközbeszerzés, melynek köszönhetően jelentős fejlődést érhet el a vállalkozás mind minőségben, mind hatékonyságban egyaránt. A megvalósított ingatlan beruházás során a korábban raktárként funkcionáló hátsó épületrésszel kibővült az üzlettér, így az átalakítás révén mintegy 240 négyzetméterrel bővült a korábbi bemutatótér mérete.

KÖLTSÉGHATÉKONY ÉS KÖRNYEZETBARÁT ÁRAMELLÁTÁS

A telephelyen történő munkavégzéshez, valamint a gyártási munkálatokhoz szükséges költséghatékony és környezetbarát áramellátás biztosítása érdekében megvalósult egy napelemes rendszer telepítése, valamint a fűtés és hűtés környezetkímélő megoldása érdekében beépítésre került egy levegő-víz hőszivattyús rendszer. A fejlesztés eredményeként jelentősen megnövekszik a vállalkozás kapacitása, technológiai felkészültsége, a munkafolyamatok hatékonysága, melyek mind pozitív hatással vannak a
termelékenységre.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program GINOP Plusz-1.2.1-21 azonosítószámú és „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” című pályázati felhívása keretében valósul meg. A beruházások helyszínéül a vállalkozás székhelye szolgált, amely a 6728 Szeged, Dorozsmai út 14-2. szám alatt található.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb