Mindenmás

Napi szürreál: szöges virslit szórtak ki a kutyáknak Szegeden

Az utóbbi időben sajnos egyre többször fordul elő, hogy emberek mérgezett, vagy szöges ennivalót szórnak ki olyan helyekre, ahol sokan sétáltatják a kutyájukat. Vasárnap reggel Szegeden is ez történt, erről a Szegeden láttalak nevű Facebook-csoportban számolt be felháborodottan az egyik tag vasárnap délelőtt.

Szöges virsliket szórt szét valaki a kutyáknak a Vértói út, Ipoly sor, Rókusi körút hátsó oldalával határolt területen – számolt be erről felháborodva az egyik tag vasárnap a Szegeden láttalak nevű Facebook-csoportban. ,,Néhány perccel ezelőtt szedte ki a szöges virslit a kutyánk szájából a férjem. Szegeden a Vértói út,Ipoly sor, Rókusi körút hátsó oldalával hatàrolt területen!” Figyeljen mindenki a környéken a kutyákra, ne engedjétek őket szabadon!” – olvasható a bejegyzésben.

AKÁR ÖT ÉVIG TERJEDŐ SZABADSÁGVESZTÉS IS JÁRHAT ANNAK, AKI ILYESMIT TESZ

Ovádi Péter állatvédelmi kormánybiztos a közösségi oldalán korábban arra hívta fel a figyelmet, hogy 2022. január 1-től a büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha az állatkínzást méreg alkalmazásával vagy az állat elpusztítására alkalmas csalétek kihelyezésével több állat pusztulását okozva követik el. Fontos tudni, hogy már a bűncselekményre irányuló előkészület is büntetendő – írja az Economix.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb