Közélet

Szolidaritási látogatást tesz Izraelben Novák Katalin, a Hamász által fogvatartott magyar túszok családtagjaival is találkozik

Vasárnap reggel Izraelbe utazott a szegedi születésű Novák Katalin, a köztársasági elnök hivatalos találkozói mellett a Hamász által fogvatartott magyar túszok családtagjaival is találkozni fog a látogatás során – olvasható az államfő Facebook-oldalán.

,,Szolidaritási látogatásra érkeztem Izraelbe Ausztráliából hazafelé tartva. Kiállunk Izrael mellett. Most Isaac Herzog izraeli elnökkel, majd a Hamasz által elrabolt magyar származású túszok családtagjaival találkozom.” – írja a köztársasági elnök Facebook-oldalán.

A Mandiner információi szerint Novák Katalin delegációja reggel hét óra körül landolt a tel-avivi repülőtéren. Október 24-én Emmanuel Macron francia elnök utazott az országba, de az elmúlt időszakban többek közt Rishi Sunak brit miniszterelnök, Joe Biden amerikai elnök, Olaf Scholz német kancellár és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke is járt Izraelben.

JÖVŐ HÉTEN BRÜSSZELBE UTAZIK NOVÁK KATALIN

Jövő héten már Brüsszelbe utazik Novák Katalin: A köztársasági elnök három napig – november 8. és 10. között – fog a belga fővárosban tartózkodni, mások mellett találkozni fog Fülöp belga királlyal, Alexander De Croo belga kormányfővel, Roberta Metsolával, az Európai Parlament elnökével, valamint Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral is – írja a Telex.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb