Közélet

Csütörtökön új forgalmi rend lép életbe a Mars térnél, a Mérey utca előtti sávból autóbusz forgalmi sáv lesz

November 9-én új forgalmi rend lép életbe Szegeden, a Mars tér-Mérey utca kereszteződésében. Csütörtöktől azoknak, akik az Árkád felől haladnak a Kossuth Lajos sugárút irányába a belső egyenes forgalmi sávban, ezentúl nem kell majd sávot váltaniuk, ha a körúton szeretnének tovább haladni – tudtuk meg a Magyar Közúttól.

Mint kiemelték, jelenleg a belső egyenes sáv egy balra kanyarodó sávban folytatódik, amely a Kossuth Lajos sugárútra vezet. Ezt a forgalmi sávot és a mellette lévőt is a Magyar Közút szakemberei sáveltolással, burkolatjelek segítségével vezetik át a kereszteződésen a kiemelt szegély mellé. A változtatás után az autósok nem fognak találkozni semmi szokatlannal, a saját sávjukban kell haladniuk, ha egyenesen szeretnék folytatni az útjukat, és sávot váltani, ha kanyarodni akarnak.

A MÉREY UTCA ELŐTTI SÁVBÓL BUSZSÁV LESZ

A Mérey utca előtti sávból autóbusz forgalmi sáv lesz, mint egy buszöböl és az autóbuszok hamarabb kapnak szabad jelzést, tehát hamarabb indulhatnak majd el, mint a többi autós. Fontos tudni, hogy a KRESZ rendelkezési szerint a szabad BUSZ jelzésre, a jobbra kanyarodni szándékozók is elindulhatnak, sőt el is kell indulniuk, hogy ne tartsák fel a buszokat.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb