Közélet

“A család fontossága nem kérdés”: nem nyitnak ki az egyik Szegeden is megtalálható áruházlánc üzletei december 24-én

Nem nyitnak ki a Lidl üzletei: az áruházlánc mind a 200 üzlete zárva tart majd december 24-én – fogalmaz a cég közleményében, melyben úttörő lépésről írnak, „a kereskedelemben dolgozó magyar munkavállalók és családtagjaik számára, akik így békességben, nyugalomban tölthetik a teljes ünnepet szeretteik körében”, írta meg a 24.hu.

A CSALÁD FONTOSSÁGA NEM KÉRDÉS

Mint írták, a CÖF-CÖKA (Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány) és az Egyenlő.hu, a modern szakszervezet célja, hogy a kereskedelmi dolgozók érdekeit képviselve december 24-én zárva tartsanak a kereskedelmi egységek. “Fontosnak tartjuk, hogy példát mutassunk és Magyarország alapértékeit tovább erősítsük. A család fontossága nem kérdés számunkra, ezért úgy döntöttünk, hogy a szeretet ünnepére mind a 8500 munkavállalónk számára szabadnapot biztosítunk. Természetesen vásárlóink érdekeit is szem előtt tartjuk, akiket december 23-án meghosszabbított nyitva tartással várunk majd, annak érdekében, hogy a vásárlói igények is a legmagasabb szinten kerüljenek kiszolgálásra” – mondta el Grósz Jenő a Lidl Magyarország igazgatóságának elnöke .

A háromoldalú megállapodás kapcsán a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány CÖF-CÖKA elnöke, dr. Csizmadia László hozzátette: „Egy nap nem a világ a vásárlásban, de egy nappal többet otthon lenni a családdal karácsonykor nekünk akár a Világot is jelentheti!”

NEGYEDIK ALKALOMMAL SZAVAZTA LE A PARLAMENT, HOGY DECEMBER 24-E MUNKASZÜNETI NAP LEGYEN

Negyedik alkalommal is leszavazták a parlamentben a szenteste munkaszüneti nappá nyilvánítását. Ahhoz, hogy ez megvalósuljon a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény módosítását kellene engedélyezni.

Forrás: 24.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb