Közélet

“Tisztítsák meg a déli határhoz közeli településeket a migránsok hátrahagyott gépjárműveitől”: Mihálffy Bélánál betelt a pohár, nyílt levelet írt Gulyás Gergelynek

Szürreális képet mutat a déli határmenti vidék, ugyanis egyre csak gyűlnek az embercsempészek után hátrahagyott autók a termőföldeken, az erdőkben, és az utak mentén. Ennek a problémának az orvoslását kezdeményezte Mihálffy Béla, országgyűlési képviselő Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszterhez fogalmazott nyílt levelében.

“Kérem, hogy a Kormány támogassa erőfeszítéseinket, és tegyen javaslatot arra, hogy az illetékes állami szerv tisztítsa meg a déli határhoz közeli településeket a hátrahagyott gépjárművektől” – fogalmazott Mihálffy Béla, országgyűlési képviselő pénteken Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszterhez fogalmazott nyílt levelében.

KÖZEL 10 ÉVE ÁLLANDÓ NYOMÁS ALATT ÁLL A DÉLI HATÁRSZAKASZ

Mint a képviselő fogalmazott, Magyarország 2015 óta mindent megtesz az illegális migráció megakadályozásáért, és az azóta eltelt évek bebizonyították, hogy helyes az a magyar álláspont, amely a tömeges ellenőrizetlen határátlépést megakadályozza. “Brüsszel migrációs politikája és döntésképtelensége azt eredményezte, hogy közel 10 éve állandó nyomás alatt áll a magyar déli határszakasz” – írta Mihálffy Béla.

VESZÉLYEZTETIK AZ ITT ÉLŐK BIZTONSÁGÁT

“A választókerületem déli határhoz közel eső, homokhátsági településein az embercsempészek állandó problémát jelentenek, mivel az itt élő állampolgárok biztonságát veszélyeztetve próbálják az illegális bevándorlók tömegeit Nyugat-Európába juttatni. Az itt élők elkeseredett harcot vívnak napról napra az illegálisan határt átlépőkkel és az embercsempész hálózatokkal” – mondta el a képviselő.

SOK AUTÓRONCS MARAD HÁTRA UTÁNUK

Mint kifejtette, a magyar határvédelmi szervek hatékonyságát bizonyítja, hogy a tiltott határátlépések többségét megakadályozzák, és az embercsempészeket feltartóztatják. Azonban a hatóságok elől menekülő, illetve elfogott embercsempészek által hátrahagyott – gyakran kiégett, szétbontott – gépjárművek jelentős problémát okoznak a választókerület lakosságának. Ezek a roncsok sok esetben balesetveszélyesen az utak mentén, kereszteződésekben vagy az erdőkben, termőföldeken állnak elhagyatottan. Az autóroncsok sértik az emberek biztonságérzetét, és az élővilágra, a környezetre is veszélyt jelentenek.

“Ezért kérem, hogy a Kormány támogassa erőfeszítéseinket, és tegyen javaslatot arra, hogy az illetékes állami szerv tisztítsa meg a déli határhoz közeli településeket a hátrahagyott gépjárművektől” – zárta levelét a képviselő Gulyás Gergelyhez címezve.

A DÉLI HATÁRSZAKASZON HÁTRAHAGYOTT AUTÓKRÓL TÖBBSZÖR ÍRTUNK MÁR

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb