Közélet

Ettől cukibb dolgot nem hallasz ma, 4 éves kislány varázsol hangjával havas hangulatot: ma indul a téli üzemmód a Magyar Közútnál (videóval)

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a jogszabályi előírások szerint minden év november 10-én téli üzemmódra áll át. Na de mitévő lesz egy közutas, ha startra készen várja az év legpezsdítőbb időszakát, de a hó még sehol? Segítségül hívja a legkisebb közutast, hogy csilingelő hangjával téli hangulatot varázsoljon és remélhetőleg előbb-utóbb igazi havat is.

@szeged365

Ettől cukibb dolgot nem hallasz ma, 4 éves kislány varázsol hangjával havas hangulatot: ma indul a téli üzemmód a Magyar Közútnál. Videó forrása: Magyar Közút

♬ eredeti hang – Szeged365 – Szeged365

Bár az időjárás még javában az ősz jegyeit hordozza, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. november 10-én téli üzemmódra áll át. Péntektől 12 órás váltott műszakokban, 0-24 órában rendelkezésre áll, és ha az időjárás is úgy dönt, síkosságmentesít és hóeltakarít a kezelésébe tartozó 31 ezer kilométernyi közúthálózaton.

NEM SEMMI ESZKÖZ ÁLLOMÁNNYAL ÉS SZAKEMBER GÁRDÁVAL VÁGNAK NEKI A TÉLI IDŐSZAKNAK

Mint közleményükben szerkesztőségünknek írták, amint kilátásban van az igazi tél, a társaság beszámol minden tervezett intézkedéséről és felszereléséről, addig is álljon itt egy pár adat a számok szerelmeseinek. 

  • A Magyar Közút 80 mérnökségén,
  • 19 megyei és központi irányításán keresztül
  • több mint 2600 munkatárs dolgozik idén a téli üzemben. 
  • Ehhez 709 hóekével felszerelt teherautó,
  • 175 rakodógép
  • és 124 hómaró is társul majd.
  • Rendkívüli időjárási helyzetekben pedig országosan 651 úgynevezett lehívható munkagépet is bevethet majd a közútkezelő.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás: Magyar Közút

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb