Mindenmás

Nagy fogás Röszkén: több mint 4 ezer doboz cigarettát, közel 10 millió forint értékben talált a NAV a határon

Csempészek pechére a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai jól forgatják a sarokköszörűt. Röszkén néhány nap különbséggel két busz utasterében kialakított „bunkerekben” összesen 4348 doboz cigarettát találtak, közel 10 millió forint értékben, tájékoztatták szerkesztőségünket.

A BUSZ GUMIPADLÓZATA VÁLT GYANÚSSÁ

Mint írták, ellenőrzéskor a pénzügyőröknek egy svájci rendszámú busz gumipadlózata vált gyanússá, melynek vizsgálata során a szerb sofőr beszédesebb lett. A rejtekhelyet nem tagadva elmondta, hogy a kerékjárat felől lehet felnyitni, de kizárólag sarokköszörűvel.

A mélyedésben 2100 doboz koszovói zárjegyes cigarettát találtak, közel 4,5 millió forint értékben. A jogsértés ráfizetéses eredménnyel zárult, több mint 8 millió 900 ezer forint bírságot kell fizetnie.

EGY MÁSIK BUSZBAN TÖBB MINT 4 MILLIÓ FORINT ÉRTÉKŰ DOHÁNYÁRUT FOGLALTAK LE

Egy koszovói férfinak azonban egymillió forinttal többet kell lerónia, mint sorstársának. Ugyancsak egy buszban kialakított rejtekhelyen, 2248 különböző márkájú, szerb és koszovói zárjegyes dohányárut próbált meg átcsempészni a röszkei határon. A pénzügyőrök a jármű tárolórekeszei mögött három különböző „bunkert” találtak, melyekhez szintén csak sarokköszörűvel lehetett hozzáférni.

Végül a NAV munkatársai 4 millió 900 ezer forint értékű füstölnivalót foglaltak le tőle.

Forrás és fotók: NAV

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb