Mindenmás

Megérkezett Szeged fölé Elon Musk libasorban haladó műholdflottája!

Különleges látványban lehet részünk ma este Szeged felett: Elon Musk Starlink műholdjai libasorban szelik át az éjszakai eget. A Szeged365 olvasója, Lóri, lenyűgöző képeket küldött nekünk erről a ritka jelenségről.

A Starlink projekt célja, hogy globális internetszolgáltatást biztosítson a világ minden tájára. Jelenleg több mint 3300 műhold kering a Föld körül, és ezek ma este Szeged felett is megfigyelhetőek. A Starlink műholdak rendszeresen láthatók az égbolton, és egy speciális weboldal segítségével követhetjük nyomon, mikor és honnan érdemes figyelni őket. Ma este Szeged felett is megtekinthetjük ezt a lenyűgöző csodát.

Lóri, a Szeged365 egyik hűséges olvasója, lenyűgöző képeket küldött nekünk, amelyeken a Starlink műholdak sorakoznak az éjszakai égbolton. A Starlink projekt folyamatosan bővül, és ez az űriparban új kihívásokat és lehetőségeket jelent. A tudósok és csillagászok már most is figyelmeztetnek a potenciális interferenciákra, amelyek zavarhatják a mélyűr kutatását.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb