Mindenmás

Napi pakk: borús idővel indul a hetünk Szegeden, ma van a magyar nyelv napja

Borús, felhős idővel indítjuk a hetet Szegeden, időnként az eső is eleredhet, de azért van esélyünk arra, hogy megússzuk szárazon a nap nagy részét. Neves évfordulót is ünneplünk: ma van a magyar nyelv napja, és Klebelsberg Kuno kultúr- és tudománypolitikus, a második Magyar Királyság kultuszminiszterének szülinapja. Ma véget ér az Őszi Kulturális Fesztivál, Szekeres Adrien és László Boldizsár közös koncertjével búcsúzik az idei rendezvény. Igyál egy jó erős feketét és kezdd a reggelt a Szeged365 híreivel, meghoztuk a Napi pakkot!

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden kedves Szilvia, Jenő, Bulcsú, Szaniszló, Miklós, Kilián, Arkád és Eugén nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 234 éve írta Benjamin Franklin egy barátjának a következő szavakat: “Semmi sem biztos a világon, csak a halál és az adó”.
  • Ma van a magyar nyelv napja, az államnyelvvé nyilvánítás emlékére.
  • 148 éve született Klebelsberg Kuno kultúr- és tudománypolitikus, a második Magyar Királyság kultuszminisztere. Pécsett, Szegeden, Debrecenben egyetemi építkezéseket indított, és megteremtette a felsőoktatás korszerű keretlehetőségeit. Szegeden, a Fogadalmi templom altemplomában helyezték örök nyugalomra.
  • 68 éve született Whoopi Goldberg amerikai színésznő (Ghost, Apáca-Show).
  • 55 éve Brian Jones, a Rolling Stones gitárosa megvette azt a házat Sussexben, melyben A. A. Milne Micimackót írta.

FELHŐS, BORONGÓS IDŐNK LESZ MA SZEGEDEN

Hétfőn erősen felhős, borongós időre számíthatunk Szegeden és környékén, időnként több helyen is kialakulhat kisebb eső térségünkben.

INDUL A HÉTFŐ, VÁGÁNYZÁR VAN A VILLAMOSOK VONALÁN

Forgalmi változás lesz a 3-as, 3F-es és 4-es villamosvonalakon, valamint a 8-as és 10-es trolibuszvonalakon, mivel burkolatrekonstrukciós munkálatokat fognak végezni a Tisza Lajos körúton, a Gutenberg utca és a Mikszáth Kálmán utca közötti szakaszon. A változásokra november 11. és 26. között kell számítani.

MA LESZ AZ ŐSZI KULTURÁLIS FESZTIVÁL ZÁRÓESEMÉNYE

Még ma tart az Őszi Kulturális Fesztivál Szegeden. Íme a mai program:

  • 19.00 Nagy találkozás – Pressertől Pucciniig
    Szekeres Adrien és László Boldizsár közös koncertje – IH Rendezvényközpont

A koncert a 27. Őszi Kulturális Fesztivál záróeseménye.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb