Mindenmás

Napi pakk: napos időnk lesz ma Szegeden, Nagy Bandó András szülinapján

Szerencsére a szombati cudar időt felváltja ma a napsütés Szegeden, igaz a szelet nem ússzuk meg, esőre viszont nem kell számítanunk. Ma 76 éve, hogy Szeged mellett, Deszken megszületett Nagy Bandó András humorista, aki a 2023-as Legszegedibb Szegediek közönségszavazásunkon a Legszegedibb Művészek kategória egyik jelöltje is egyben. Ma folytatódik tovább az Őszi Kulturális Fesztivál, valamint szombat óta vágányzár lépett életbe a villamosok vonalán. Mutatjuk, mit tartogat számodra a vasárnap, meghoztuk a Napi pakkot a legfrissebb reggeli infókkal!

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden kedves Jónás, Renátó, Márton, Krisztián, Emil, Levente, Renáta, Emánuel, Emilián, Jozafát, Líviusz, Tihamér és Aba nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 133 éve született Kronberger Lili négyszeres műkorcsolyázó világbajnok, az első magyar világbajnok.
  • 76 éve, Szeged mellett, Deszken megszületett Nagy Bandó András humorista.
  • 59 éve született Kautzky Armand, Jászai Mari-díjas színművész, szinkronszínész.
  • 41 éve született Anne Hathaway, Oscar díjas amerikai színésznő (Nyomorultak).
  • 90 éve fotót készítettek a Loch Ness-i szörnyről.
  • 39 éve jelent meg Madonna Like A Virgin című LP-je, mely pályafutása első listavezető lemeze lett.

NAPOS IDŐNK LESZ MA SZEGEDEN

A borongós szombat után vasárnap már a napsütésé lesz a főszerep Szegeden és környékén, esőtől már nem kell tartanunk térségünkben.

VÁGÁNYZÁR LÉPETT ÉLETBE A SZEGEDI VILLAMOSOK ÉS EGYES TROLIBUSZOK VONALÁN

Forgalmi változás lesz a 3-as, 3F-es és 4-es villamosvonalakon, valamint a 8-as és 10-es trolibuszvonalakon, mivel burkolatrekonstrukciós munkálatokat fognak végezni a Tisza Lajos körúton, a Gutenberg utca és a Mikszáth Kálmán utca közötti szakaszon. A változásokra november 11. és 26. között kell számítani.

FOLYTATÓDIK AZ ŐSZI KULTURÁLIS FESZTIVÁL

Még ezen a héten is tart az Őszi Kulturális Fesztivál Szegeden. Íme az összes hétvégi program, egy helyen:

  • 10.00 Lépcsőházi mesék 2. – Oroszlános kút

“Új kapuk mögé nézünk, hogy a lépcsőházak és belső udvarok csendjében ismerkedjünk az egykori tulajdonosok, bérlők, a híres vagy hírhedt lakók életével. Ezúttal a Stefánia környékén és a Felsőváros peremén találtunk bemutatásra érdemes épületeket. Szerencsére egyre gyakrabban találkozunk kívül-belül szépen felújított házakkal, ahol a mai tulajdonosok
szívesen büszkélkednek az épülettel. Ezen a sétán az egyik házban egy hatvan éve ott élő hölgy, a másikban egy frissen érettségizett fiatalember mesél a házról; máshol mi segítünk szóra bírni a köveket, díszeket, kapukat és lépcsőfokokat” – áll a program ajánlójában.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb