Közélet

Megtartották a demonstrációt az ásotthalmi határátkelőnél: több százan tüntettek a migránsok és az embercsempészek okozta problémák miatt

Félpályás útlezárással egybekötött demonstrációt szervezett az ásotthalmi határátkelőhelynél szombat délután a Mi Hazánk Mozgalom, miután megelégelték a migránsok és az embercsempészek okozta problémákat. Az ásotthalmi határátkelőnél a megjelent helyi lakosok mellett, több száz tüntető, köztük a Mi Hazánk Mozgalom és a Magyar Önvédelmi Mozgalom tagjai fejezték ki szolidaritásukat.

“HÁBORÚS ÁLLAPOTHOZ KÖZELI HELYZET”

Mint közleményükben írták, a magyar állam területén, a déli határszakaszon háborús állapothoz közeli helyzet alakult ki, amely következtében Ásotthalom és a szomszédos települések lakossága hosszú hónapok óta újra kénytelen volt megtanulni félelemben élni.

“Jelenleg a határra vezényelt szerb rendfenntartó erők határozott fellépésének köszönhetően, néhány napja már nem hallani a fegyverropogást és visszatért a nyugalom Ásotthalomra. De vajon meddig tart mindez? Hiszen a határra vezényelt szerb rendfenntartó erők sem lesznek ott az idők végezetéig. Az embercsempészet pedig a bűnözők jelenlegi legtöbb profitot hozó üzletága. Ezért előre borítékolható, hogy amint lehet azonnal újraindul és folytatódni fog” – fogalmaztak a szervezők.

MEGFOGALMAZTÁK KÖVETELÉSEIKET

A Mi Hazánk Mozgalom elnöke Toroczkai László a szombati tüntetésen fogalmazta meg követeléseiket az ásotthalmi határátkelőhely előtt megtartott demonstráción, eszerint:

  • Le kell vezényelni a határra a magyar honvédséget, és vissza kell állítani a megfelelően képzett határőrséget, és biztosítani kell mindehhez a megfelelő jogszabályi hátteret is.
  • Az éles lőfegyver használata pedig az idegen megszálló és őket támogató fegyveres bűnözők ellen, ne a múlt homályából még haloványan derengő nosztalgia legyen, hanem a magyar államhatár megvédésének szükséges és használatos eszköze.

Forrás és fotók: Mi Hazánk Mozgalom/MÖM

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb