Közélet

Valami készül: bejelentés várható a horgosi kishatárátkelő nyitvatartásával kapcsolatban – a VMSZ megbízott elnöke Orbán Viktorral egyeztetett

A Vajdasági Magyar Szövetség hosszú évek óta lobbizik Budapesten és Belgrádban a határhelyzet javításáért. Munkánk beérni látszik” – írta vasárnapi Facebook-bejegyzésében Pásztor Bálint, a VMSZ megbízott elnöke, aki pénteken egyeztetett Budapesten Orbán Viktor miniszterelnökkel.

Dr. Pásztor Bálint szerint a találkozón „mindannyiunkat érintő fontos kérdésekről” volt szó, aminek eredményeként Szerbia és Magyarország „szakminiszterei a közeljövőben bejelentést tesznek a horgosi kishatárátkelő nyitvatartásának meghosszabbításával kapcsolatban”.

KÖZÖSEN FOGNAK FELLÉPNI

Mint a Szabad Magyar Szó írta, Orbán Viktor és Pásztor Bálint pénteki budapesti találkozóján a VMSZ megbízott elnöke tájékoztatta vendéglátóját a szerbiai választási kampányról és az elmúlt években sokat javult szerb-magyar kapcsolatok további fejlesztésének lehetőségeiről. A két vezető megállapodott a vajdasági gazdaságfejlesztési program továbbviteléről, és egyetértettek abban, hogy a Szeged-Szabadka vasútvonal mielőbbi üzembe helyezése, valamint a kishatárátkelők nyitvatartásának meghosszabbítása a vajdasági magyarok szempontjából kulcskérdések, megvalósításukért közösen fognak fellépni.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás: Dr. Pásztor Bálint FB/szmsz.press

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb