Szegedi ArcokVideo365

A Szent Vincent Rehabilitációs Központ alapítóját Détári Vilmost is neveztétek a Legszegedibb Jótevők kategóriájában! (videó)

Détári Vilmos, a Szent Vincent Rehabilitációs Központ alapítója, aki maga is átesett egy stroke-on, mélyen megérintette a Szeged365 Family-t és a város lakóit azzal, hogy igyekszik a lehető legtöbb emberen segíteni. Nem csak azzal, hogy legutóbb például a Stroke Világnapja alkalmából a lehető legtöbb médiafelületen országosan felhívta a figyelmet a stroke veszélyeire és a rehabilitáció fontosságára, hanem azzal is, hogy önzetlen segítségnyújtást adott Tóth Niki táncosnak, Mehringer Marcell zenekar dobosának Petinek, de legutóbb Révész Sándor a piramis frontembere is elismerően beszélt nem csak Viliről, de az összes Szent Vincent Rehabilitációs Központ dolgozójáról. A Szeged365 kameráival elugrottunk a szegedi központba, és megkérdeztük Vilmost, mit szól ahhoz, hogy bekerült a 2023-as Legszegedibb Jótevők közé.

“Ha csak a felét visszaadhatom annak, amit én kaptam, már megérte…” – mondta Vilmos, aki mindig is küldetésének érezte, hogy másokon segítsen. Egykori sportolóként ismerte meg a test és a lélek összhangjának fontosságát, és ezt a tudást szeretné most másokkal is megosztani. Vilmos úgy gondolja, hogy „Ennek a kezdeményezésnek az igazi nyertesei azok, akiken segíteni tudunk…”

Vilmos szerénysége és alázata példaértékű. “Én csak egy egyszerű ember vagyok, aki átélte a tragédiát és próbál segíteni” – mondja, miközben hangsúlyozza, hogy a Szent Vincent Rehabilitációs Központ lelkét és profizmusát a gondosan kiválasztott szakorvosok adják. Vilmos elismeri, hogy a központ sikerének kulcsa a szakértő csapatban rejlik, akik minden nap elkötelezetten dolgoznak a betegek teljeskörű, komplex ellátásán. Ebben a kiemelkedő csapatban olyan elismert orvosok dolgoznak, mint Dr. Annus János, Dr. Bajzik Éva, Dr. Gárdián Gabriella, Dr. Hertelendy Péter vagy Dr. Szakács Réka.

A Szeged365 csapata büszkén áll mellette és támogatja ezt a nemes ügyet. Détári Vilmos és a Szent Vincent Rehabilitációs Központ példája mutatja, hogy Szeged nem csak egy város, hanem egy olyan közösség, ahol az emberek törődnek egymással, és ahol a segítségnyújtás és az önzetlenség valódi értéket képvisel.

Legutóbb éppen Révész Sándort a Piramis frontemberét sikerült utolérnünk, aki Szegedre járt rehabilitációra, ugyancsak Détári Vilmosnak köszönhetően. Ha nem olvastad exkluzív interjúnkat vele, most megteheted: 

A Szeged365 Family tagjaként mi is gratulálunk Vilmosnak a Legszegedibb Jótevők közé való bekerüléséhez, és köszönjük neki, hogy ilyen példamutató módon segíti a közösségünket. Vilmos története inspiráló minden szegedi számára, és bizonyítja, hogy egy ember is képes nagy változást elindítani. Természetesen mindenkit arra kérünk szavazzon bátran, az összes kategóriában, hiszen 2023. december 9-én kiderül: a Legszegedibb Szegediek Díjátadó Show-n, a Hungi Vigadóban kik vehetik át a díjakat.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb