Közélet

Öt évig volt szökésben, most Venezuelában fogták el az 55 éves férfit – a szegedi és kaposvári rendőrök is segítséget nyújtottak

A helyi rendőrök a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) fejvadászai segítségével kaptak el egy, a magyar hatóságok által keresett 55 éves férfit Venezuelában. Mint kiderült, több hatóság működött együtt és a Kaposvári, valamint a Szegedi Rendőrkapitányság információi alapján került végül rendőrkézre az öt éve szökésben lévő körözött.

A rendőrség azt írja, hogy a venezuelai Margarita szigetén fogták el november 6-án a spanyol társszervek azt a magyar szökevényt, aki ellen 22 elfogatóparancs volt érvényben. A férfit – aki a szökése után is bűncselekményeket követett el – többrendbeli csalás, valamint közokirat-hamistás és hamis magánokirat felhasználása miatt körözték.

TÖBB HATÓSÁG MŰKÖDÖTT EGYÜTT, ÍGY KERÜLT RENDŐRKÉZRE A SZÖKEVÉNY

Az elfogást a Nemzeti Nyomozó Iroda Célkörözési Osztályának az ENFAST (Célkörözési Egységek Európai Hálózata) keretében a spanyol társszervekkel, valamint a NEBEK (Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ) Interpol Magyar Nemzeti Irodával folytatott hatékony együttműködése tette lehetővé. Több hatóság együttműködése, köztük a Budapesti Rendőr-főkapitányság fejvadászai, illetve a Kaposvári és a Szegedi Rendőrkapitányság információi alapján került rendőrkézre az öt éve szökésben lévő körözött.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb