Mindenmás

Kényelmetlen a biztonsági öv? A koporsó kényelmetlenebb – üzeni a rendőrség, mivel gyalázatos számokat mutatnak az októberi ellenőrzések adatai

„Gyalázatos számokat mutatnak az októberi ellenőrzéseink adatai. A rendőrök az elmúlt hónapban több mint 10 700 olyan autóssal – 80 százalékban sofőrökkel – találkoztak, akik fittyet hányva a szabályokra nem csatolták be a biztonsági övet” – számolt be a friss adatokról a police.hu-n a rendőrség vasárnap, és azt üzenték a biztonsági övet kényelmetlennek találóknak, hogy a koporsó bizony kényelmetlenebb.

Közel kétszáz esetben találkoztak azzal, hogy a sofőrök nem vagy szabálytalanul használták a gyerekülést. A magyarázatoknál felmerül ilyenkor az, hogy az ülés „kényelmetlen”, vagy „épp csak leugrottam a boltba/óvodába/iskolába…”. Az ellenőrzés során több mint ötven olyan motorossal találkoztak, akik nem viseltek bukósisakot.

HASZNÁLJUK A KÖZÖSSÉGI KÖZLEKEDÉST

„Van egy minden problémát megoldó jó tanácsunk, amit eddig azért nem vetettünk be, nehogy cinizmussal bélyegezzenek meg minket. Azoknak, akik az unásig ismételt rendőrségi üzenetek és a szabályok ellenére nem képesek bekötni magukat (vagy bukósisakot húzni), javasoljuk, hogy használják a közösségi közlekedést! Ott – kevés kivételtől eltekintve – nem lesz kényelmetlen a biztonsági öv” – írták és azt is.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb