Szegedi Arcok

Kizárta a lakásból az édesanyját egy kétéves kisgyermek Szegeden, a tűzoltóknak kellett kivonulni

A hétvégén sem sem unatkoztak a katasztrófavédelem szakemberei Szegeden. Mint kiderült, egy kétéves kisgyermek okozott riadalmat városunkban, amikor a lakásból véletlenül kizárta édesanyját. Mindezek mellett szükség volt a tűzoltókra még:

  • Mártély és Mindszent között is, ahol az árokba borult egy autó,
  • valamint tűz ütött ki két helyen is Szegeden.

AZ ERKÉLYEN ÁT KELLETT BEJUTNI A LAKÁSBA

Véletlenül kizárta édesanyját a lakásból egy kétéves kisgyermek szombaton egy szegedi társasházban. Az édesanya a tűzoltók segítségét kérte, akik percek alatt a helyszínre értek. Az erkélyajtó befeszítésével jutottak be a lezárt lakásba – tudtuk meg a vármegyei katasztrófavédelemtől. Szerencsére senki sem sérült meg a malőr során.

AZ ÁROKBA BORULT JÁRMŰ ALÁ SZORULT AZ EGYIK UTAS LÁBA MÁRTÉLY ÉS MINDSZENT KÖZÖTT

Nem csak a fenti esetnél kellett beavatkoznia a helyi tűzoltóknak, hiszen lesodródott az úttestről, majd árokba borult egy autó szombaton éjjel Mártély és Mindszent között, a 4521-es úton. Az autóban négyen utaztak, az egyik utas lába a jármű alá szorult. A tűzoltók emelőpárna segítségével szabadították ki a sérültet az autó alól, majd átadták a mentők munkatársainak. A balesetben mindannyian megsérültek. 

KIGYULLADT A FELFORRÓSODOTT ÉTEL SZEGEDEN, KONTÉNER ÉGETT A LOMNICI UTCÁBAN

A hét utolsó napja is adott munkát a tűzoltóknak, hiszen kigyulladt a felforrósodott étel egy szegedi családi ház konyhájában vasárnap délelőtt. A tűz rövid idő alatt átterjedt a konyhabútorra is. A szegedi hivatásos tűzoltók az oltást követően hőkamerával vizsgálták át a tűzzel érintett helyiséget, majd átszellőztették az épületet. 

Mindezek mellett, egy nagy méretű, műanyag szemeteskonténer lángolt hétfőre virradó hajnalban Szegeden, a Lomniczi utcában. A város hivatásos egysége oltotta el a lángokat, személyi sérülés nem történt.  

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb