Mindenmás

Napi pakk: felhős -napos idő vár ránk Szegeden, ma született az Öreg néne őzikéje írója

Zakatol tovább a hét, ma felhős – napos időre van kilátásunk Szegeden. Néhol eleredhet az eső is, de többnyire megússzuk szárazon ezt a napot. Ma született Fazekas Anna, az Öreg néne őzikéje írója, és 52 évvel ezelőtt ezen a napon született meg a mikroprocesszor. Kávét a kézbe, kortyolj egy nagyot, hogy jól induljon a szerda, meghoztuk a Napi pakkot!

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden kedves Albert, Lipót, Artúr, Gertrúd, Richárd, Dezső, Bogáta, Alberta, Albertina, Leopold, Leopoldina és Ányos nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 118 éve született Fazekas Anna író, szerkesztő, tanár, aki az Öreg néne őzikéjét írta.
  • 52 éve született a mikroprocesszor.
  • 54 éve Janis Joplint letartóztatták Tampában.
  • 42 éve Az Iron Maiden koncertjén bemutatkozott Bruce Dickinson énekes.

FELHŐS-NAPOS IDŐNK LESZ MA SZEGEDEN

Szerdán változóan felhős-napos időben lesz részünk Szegeden, viszont eső, egy-egy zápor továbbra is kialakulhat. Reggelre pára és köd is képződhet. Napközben egyre többfelé megélénkül, megerősödik a nyugati, északnyugati szél, néhol viharos széllökésekre is számítani kell. Délután 11-17 fokra van kilátás városunkban.

FOLYTATÓDIK AZ ÉJSZAKAI PERMETEZÉS

Városunkban jelenleg a fák őszi lemosó permetezése zajlik – közölte a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft a közösségi oldalán. Mint kiderült, az egy héten át zajló éjszakai permetezési munka során kijuttatott permetlé a gépjárműveken és ablaküvegen nyomot hagyhat, de kárt nem okoz, enyhén mosószeres vízzel lemosható, valamint melegvérű élő szervezetekre ártalmatlan. Ma éjjel Újszegeden, Szőregen és a Belvárosban permeteznek.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb