Mindenmás

Nem indult jól a szerda: nekiütközött az állomáson várakozó személyvonatnak egy tehervonat Sápon, többen megsérültek

Összeütközött két vonat Sápon, miután a tehervonat a tiltó jelzést figyelmen kívül hagyta, és nekiütközött az állomáson várakozó személyvonatnak. A balesetben öten megsérültek, a helyszínelés ideje alatt a vonatforgalom szünetel Püspökladány és Berettyóújfalu között.

A Püspökladány–Biharkeresztes vonalon baleset történt szerdán hajnali 4:20-kor. Egy tehervonat eddig tisztázatlan okból nem vette figyelembe a Sáp állomásra számára behaladásra tiltó jelzést, meghaladta a jelzőt és nekiütközött az állomáson várakozó Biharkeresztesről Püspökladányba tartó személyvonatnak – közölte honlapján a MÁV. Mint írták, mindkét mozdonyvezető, a jegyvizsgáló, továbbá két utas megsérült. A vasúttársaság mielőbbi gyógyulást kíván a sérülteknek. 

EGY EMBERT FESZÍTŐVÁGÓVAL EMELTEK KI

A katasztrófavédelem azt írta, a tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett egy embert feszítővágó segítségével emeltek ki a személyvonatból. A tehervonat a baleset előtt óránkénti 60 kilométeres sebességgel haladt, a személyvonat pedig az állomáson lassítva közlekedett.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kommunikációs és PR-vezetője az MTI-nek elmondta, hogy egy ember életveszélyes sérüléseket szenvedett, nyolc mentőegységgel érkeztek a baleset helyszínére. Négy embert könnyebb sérülésekkel szállítottak a berettyóújfalui kórházba, egy embert pedig életveszélyes állapotban vittek a debreceni kórházba – tette hozzá.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!


Fotók: MTI/Czeglédi Zsolt, Mávinform, BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb