Mindenmás

Meghalt DJ Palotai

Tragikus hirtelenséggel, 62 éves korában elhunyt Magyarország egyik legismertebb és legelismertebb lemezlovasa, Palotai Zsolt.

Mintegy évtizedek óta meghatározó szereplője volt nemcsak a hazai, de a nemzetközi zenei életnek is. Az elektronikus zene, a breakbeat és a drum and bass műfajok egyik meghatározó alakjaként mindig hajtotta a vágy, hogy új utakat tárjon fel a zene világában.A Tilos az Á Klub művészeti vezetője és a Tilos Rádió zenei főszerkesztőjeként Palotai Zsolt nemcsak a zenei életben, hanem a kultúra terjesztése terén is maradandót alkotott. Tevékenysége révén számos fiatal előadónak adott lehetőséget arra, hogy bemutatkozzanak, és saját értékeiket megmutassák a közönségnek.

Tragikus halála napján, Palotai Zsolt a Pro Cultura Urbis díjat is megkapta, amit a kuratórium a fővárosi kultúra értékeinek megismertetésében és terjesztésében, valamint a főváros művelődési kapcsolatainak gazdagításában elévülhetetlen érdemeket szerzett magyar állampolgárok részére adományoz.

Emlékezzünk rá úgy, ahogy élt: nyitott szívvel, zenei úttörőként és átütő szenvedéllyel. A zenélő, a doboló, a lelkesedő és az örökmozgó Palotai Zsolt emléke legyen velünk minden egyes lemezfelrakásnál, minden egyes ritmusdobbanásnál, minden egyes zenei pillanatban. Jó utat Zsolti, hiányozni fogsz.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb