Mindenmás

Letartóztatták azt a két grúz férfit, akik családi házakba törtek be Algyőn, Sándorfalván és Ásotthalmon

A letartóztatását indítványozták annak a két grúz férfinak, akiket a nyomozó hatóság Csongrád-Csanád vármegyei lakásbetörések elkövetésével gyanúsít – tudtuk meg hétfőn a Szegedi Járási Ügyészség közleményéből.

Mint megírtuk, a rendőrségre 2023. november 14-én délután érkezett bejelentés, hogy Algyőn ismeretlenek betörtek egy családi házba, ahonnan pénzt és ékszereket loptak el. A nyomozók azonnal adatgyűjtésbe kezdtek és feltűnt nekik egy gyanús autó, ami többször megfordult a településen a betörést megelőzően. Sőt, az is kiderült, hogy nem csak Algyőn történtek betörések.

A Szegedi Rendőrkapitányság munkatársai 2023. november 16-án megállapították a férfiak személyazonosságát, valamint tartózkodási helyüket. A detektívek a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztályával együttműködve egy fővárosi bevásárlóközpont parkolójában elfogták őket. 

EGY HÓNAPRA RENDELTÉK EL A LETARTÓZTATÁST

Az ügyészség hétfői közleményéből kiderült, hogy a minősített lopás bűntette miatt indult büntetőeljárásban a járási ügyészség a gyanúsítottak letartóztatását a szökés-elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélyére figyelemmel indítványozta. A Szegedi Járásbíróság a gyanúsítottak letartóztatását az ügyészi indítványával egyezően, egy hónap időtartamra rendelte el.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb