Mindenmás

Vízzel teli csatornából mentettek ki egy őzet a szegedi tűzoltók

A hétvégén is akadt dolga bőven a katasztrófavédelem munkatársainak vármegyénkben: nemcsak tűzesethez és balesethez riasztották azonban őket az elmúlt napokban, hanem egy bajbajutott állat megmentésében is segédkeztek.

Mint közleményükben írták, vízzel teli csatornából mentettek ki egy őzet a szegedi tűzoltók vasárnap. Délelőtt érkezett a lakossági bejelentés, melyet követően a tűzoltók percek alatt a helyszínre érkeztek. Kézi erővel, szerencsére sértetlenül ki tudták szabadítani a bajba jutott állatot. 

TELJES TERJEDELMÉBEN ÉGETT EGY NYARALÓ PÉNTEK ÉJJEL SZEGED EGYIK ÜDÜLŐTELEPÉN

Mint megírtuk péntek éjjel teljes terjedelmében égett egy nyaraló Szeged egyik üdülőtelepén. Az ötven négyzetméteres épület mindkét szintje lángolt a tűzoltók kiérkezésekor. A szegedi egységek négy vízsugárral oltották el a lángokat, oltás közben egy gázpalackot is kivittek az épületből. A tűzestben az egyik lakó megsérült.

AUTÓBALESET ÉS KIDŐLT FA OKOZOTT FORGALMI AKADÁLYT SZOMBATON VÁRMEGYÉNK ÚTJAIN

Sajnos autóbalesethez is riasztották a tűzoltókat a hétvégén: szalagkorlátnak ütközött egy autó szombaton az M43-as autópályán. A műszaki mentést a szegedi hivatásos tűzoltók végezték el, személyi sérülés nem történt.

Nem csupán baleset nehezítette a közlekedést szombaton vármegyénkben. Egy kiszáradt, kidőlt fa zárta el az úttest forgalmát Királyhegyesnél. A makói tűzoltók motoros láncfűrész segítségével távolították el a fa törzsét az útról. 

HELYESEN JELZETT A SZÉN-MONOXID ÉRZÉKELŐ EGY HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI CSALÁDI HÁZBAN

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy hódmezővásárhelyi családi házban vasárnap délután. A város hivatásos egysége is méréseket végzett a házban, majd a gázszolgáltató szakembereivel közösen vizsgálták át a tüzelő-és fűtőberendezéseket. A szakemberek felhívták a lakók figyelmét a kéményseprői ellenőrzés megrendelésére. Az érzékelőnek köszönhetően senki sem sérült meg.  

Forrás: csongrad.katasztrofavedelem.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb