Mindenmás

Winter is coming – mutatjuk mikor hullhatnak le az első hópelyhek Szegeden

A jelenlegi előrejelzések alapján pénteken északnyugat felől érkezik az a hidegfront, amely mögött hideg, sarkvidéki eredetű légtömeg árasztja el térségünket. A pénteki hidegfrontot követően erős és tartós hidegbetörésre kell felkészülnünk, avagy november utolsó hétvégéjén és az ősz utolsó napjaiban téliesre vált az időjárás, tudatta az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden közösségi oldalán. Olyannyira közel a tél, hogy vasárnap Szegeden is lehullhatnak az első hópelyhek.

A HÉTVÉGÉN MÁR SZÁMÍTHATUNK HAVAS ESŐRE ÉS HÓZÁPORRA IS

Az Országos Meteorológiai Szolgálat közlése alapján nagymennyiségű csapadékra mindenesetre nem érdemes számítani. A pénteki hidegfrontot még döntően eső, zápor kísérheti, ekkor inkább csak az északi hegyekben van némi esélye a halmazállapotváltásnak, de a nedves levegő ekkor még várhatóan nem kerül fedésbe a fagyos légtömeggel. A hétvégén pedig inkább csak helyenként lehet záporos jellegű csapadék, amely viszont akkor már egyre inkább havaseső-zápor, majd hózápor lehet.

VASÁRNAP MÁR SZEGEDEN IS HAVAZHAT

Az Időkép grafikonja szerint Szeged sem marad ki a havazásból: előrejelzésük alapján vasárnap már lehullhatnak városunkban és környékünkön is az első idei hópelyhek. A következő napokra ezt követően havas esőt, majd vasárnaphoz egy hétre, december első hétvégéjére ugyancsak havazást jósolnak.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat FB/idokep.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb