Smart Szeged

„Ha én meg tudtam tanulni a kripto működését, és tudok belőle profitálni, akkor ebben az országban bárki” – Schumacher Vanda Szegedre jön a SZEBIT-re, Kelet-Magyarország legnagyobb IT rendezvényére

A PC TRADE SYSTEMS már V. alkalommal rendezi meg a SZEBIT-et, Kelet — Magyarország legnagyobb ingyenes IT rendezvényét. Schumacher Vanda csodálatos színésznő, akit az Éjjel-nappal Budapest Lilijeként ismerhettünk meg, de műsorvezetőként a Való Világ 11. szériájából is ismerősen csenghet mindenkinek a neve. Azt viszont már kevesebben tudják róla, hogy Vanda abszolút a technológiai újdonságok híve, nagyon toppon van a kripto világában, imádja az AI-t, avagy a mesterséges intelligenciát, sőt ami a legdurvább: egy chip van a bőre alatt, amivel bizony akár még fizetni is tud vásárlásai során.


Schumacher Vanda neve egyre ismertebb a kriptovaluta világában. Legutóbbi dubaji kripto-expón tartott előadása után most Szegedre látogat, hogy részt vegyen a Kelet-Magyarország legnagyobb IT rendezvényén, a SZEBIT-en. Vanda, aki nemrég még a spanyol fővárosban az ingatlan-tokenizáció lehetőségeiről beszélt, most a Dél-Alföldön osztja meg tudását és tapasztalatait. Mint beszélgetésünk során elmondta, a szegedi ŐrülTECH podcast csapatával még a nyár folyamán ismerkedett meg a Szegedi Ifjúsági Napokon, s azóta terveznek egy közös műsort, ami most a SZEBIT keretein belül valósulhat meg.

KÖZÉRTHETŐ NYELVEN A KRIPTO VILÁGÁRÓL

Vanda elmondta, évekkel ezelőtt, 2017 környékén ásta bele magát a kripto világába, s kezdett ebbe a valutába befektetni. Főleg külföldi útjai során tapasztalta, hogy ez a fajta kereskedelem már mennyire elterjedt a világban. Példának okáért Vanda már évekkel ezelőtt járt olyan üzletben az Egyesült Államokban, ahol a szuvenírként vásárolt pulcsit lehetősége volt kriptoba fizetni. Magyarországon viszont keveset tudunk még róla, így belevágni sem nagyon merünk, hogy kriptovalutába helyezzük a pénzünket. Mint mondta, előadásának ez is az egyik célja, hogy közelebb hozza közönségéhez a kripto világát, vagy legyen szó a virtuális valóságról, a metaverzum építésről, vagy az AI-ról, Vanda a hétköznapi emberek számára is közérthető nyelven magyarázza el, hogyan is működik ez az egész, miért pont ebben látja a jövőt. “A kripto nem csupán egy új fizetési eszköz, hanem egy teljesen új gondolkodásmód. Olyan lehetőségeket nyit meg, amelyek korábban elképzelhetetlenek voltak” -mondta.

KÉZBE ÜLTETETT MIKROCHIP A JÖVŐ?

A fiatal műsorvezető nem titkoltan keresi, kutatja a technológiai újdonságokat, nyitottsága a modern világ fejlesztései iránt szinte nem ismer határokat. Körülbelül egy éve például Svájcban mikrochipet ültetett a kezébe. Az érintéses kártyás fizetés itthon már egyáltalán nem számít újdonságnak, az NFC-s mobilfizetés is gyorsan terjed, és már megjelent a hordható eszközökkel való fizetés is, mint például az okosórás fizetés. A bőr alá ültetett chip hasonló elven működik és tulajdonképpen ugyanazt a funkciót tölti be, mint a mobiltelefonos lehetőség. Vanda elárulta, nem olyan erős a jelfogadóképessége, hogy az egészségre káros hatással legyen, így használata biztonságos. Nem utolsó sorban pedig, ahogy Vanda elmondta, a chip nagy biztonságot jelent számára, hiszen járt már úgy, hogy éppen amerikai útja során kirabolták, elvitték mindenét, bankkártyáját, mobiltelefonját, valamennyi értékét, ő pedig ott állt pénz nélkül, teljesen kiszolgáltatva egy idegen földrészen. Nos, ilyen a chippel nem fordulhat elő.

„HA ÉN MEG TUDTAM TANULNI, AKKOR BÁRKI”

A SZEBIT rendezvényen tartandó előadásában Schumacher Vanda a kriptovaluták jövőjéről, a technológiai fejlődésről és a digitális eszközök új lehetőségeiről fog beszélni. Különös figyelmet fordít a blockchain technológia alkalmazására az ingatlanpiacban, valamint a kriptovaluták társadalmi és gazdasági hatásaira. „Én vagyok a legjobb példa arra, hogy egy szőke, fiatal csaj, aki vicces dolgokat mond néha a médiában, néha pedig komoly dolgokat, totál nem olyan típusú ember, akire azt mondanád, hogy ő ért a mesterséges intelligencia bármelyik részéhez, és, ha én meg tudtam tanulni, és én tudok belőle profitálni, akkor ebben az országban bárki” – mondta el Vanda.

Ne feled, a SZEBIT rendezvény ingyenes, így minden érdeklődő számára nyitott.

Jegyezd fel a naptáradba: 2023. november 23., Szeged, József Attila Tanulmányi és Információs Központ.

Ne hagyd ki ezt a különleges lehetőséget, hogy személyesen is találkozhass a kripto-világ egyik vezető szakértőjével!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb