Sport

Takács Mihály, Orbán Viktor egykori személyi edzője lett a Szeged-Csanád Grosics Akadémia utánpótlás sportigazgatója

Takács Mihály lett a Szeged-Csanád Grosics Akadémia utánpótlás sportigazgatója – közölte a klub kedden. Mint kiderült, az a Takács Mihály jött városunkba, akinek 2020 őszén egyik pillanatról a másikra távoznia kellett a Puskás Akadémia éléről. Ezzel egy időben az eszéki focicsapat felügyelőbizottsági elnöki posztjáról is mennie kellett, pedig nem sokkal korábban nevezték ki.

Három évnek kellett eltelnie, hogy ismét halljunk Takács Mihályról, aki a Szeged-Csanád Grosics Akadémia szakmai igazgatója lett – írja a klub honlapja. Azt is kiemelték, hogy Takács Mihály 21 évet töltött a Puskás Akadémiánál, ahol aktív részese volt az intézmény felépítésének, valamint a korosztályos szakmai képzés kialakításának.

BÜSZKE, HOGY SZEGEDRE KERÜLT

Takács nevéhez fűződik többek között a 2019-ben indult Országos Akadémiai Program szakmai koncepciójának megalkotása, valamint a Kárpát-medencei program levezénylése. Mindemelett Orbán Viktor miniszterelnök sportpolitikai tanácsadójaként dolgozott 10 éven át – tették hozzá.

„Büszke vagyok, hogy Szegedre kerültem. Megtiszteltetés, hogy ezért a klubért dolgozhatok. Alkotó légkört szeretnék teremteni. Állandóságágra és kiszámíthatóságra törekszem. Az emberi méltóság tisztelete számomra a legfontosabb érték. A kemény munka híve vagyok. 52 év tapasztalata azt mondatja velem, hogy a befektetett munka mindig megtérül” – mondta Takács Mihály, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia utánpótlás sportigazgatója.

ORBÁN SZEMÉLYI EDZŐJE VOLT

A 444.hu megjegyezte a téma kapcsán, hogy Takács nem volt akárki. Orbán Viktor személyi edzőjeként dolgozott egy időben, 2010-től a miniszterelnök sportpolitikai tanácsadója is volt. Már a Puskás igazgatójaként dolgozott, amikor 2015-ben kiderült: a miniszterelnöki kabinetirodát vezető Rogán Antalnak is ad tanácsokat. Díjakat is szépen kapott, 2017-ben Seszták Miklós fejlesztési minisztertől vehetett át egy kitüntetést a sportfejlesztésben végzett áldozatos munkájáért, egy évre rá pedig megkapta a Terstyánszky Ödön-díjat.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb