Szegedi Arcok

Szombaton első alkalommal kerül sor Szegeden az Ételt az Életért Alapítvány ételosztására: tartós élelmiszercsomaggal és meleg étellel is készülnek

Szombaton kezdődik az Ételt az Életért Alapítvány, a Krisna-hívők szegényélelmezési missziós programjának ünnepi akciósorozata, a Karácsonyi Szeretetlakoma, amelynek keretében a főváros mellett több vidéki városban, így Szegeden is szerveznek ételosztást.

6 EZER ADAG MELEG EBÉD A RÁSZORULÓKNAK

A teljes programsorozat alatt több mint 6000 tál ünnepi menüt és több tíz tonna tartós élelmiszert osztanak majd ki – közölte az alapítvány csütörtökön az MTI-vel. A közleményben kiemelik: Magyarországon naponta 3000 adag ételt osztanak ki a Krisna-hívők, akik az advent időszakában mintegy 6000 adag meleg ebédet, főzési alapanyagokat, valamint ünnepi finomságokat is tartalmazó tartós élelmiszercsomagot is átadnak a rászorulóknak.

VILÁGSZERTE CSAKNEM 9 MILLIÁRD TÁL MELEG ÉTELT OSZTOTTAK MÁR KI

Az Ételt az Életért program világszerte csaknem 9 milliárd tál meleg ételt osztott már ki eddig a rászorulóknak, Magyarország ebből évente nagyjából félmilliót. Az Alapítvány mindemellett népkonyhai étkeztetéseket szervez kerületi és vidéki ételosztó pontok üzemeltetésével, meleg ebédet biztosít a főváros legjelentősebb hajléktalanellátó intézményeinek, de segítették már orvosok és kutatók munkáját is a koronavírus-járvány alatt, osztottak ételt nyári táborokban, vagy természeti katasztrófák túlélőinek, legutóbb például a törökországi földrengések után.

SZEGEDEN SZOMBATON LESZ AZ ELSŐ ÉTELOSZTÁS

Szegeden is megkezdte szegényélelmezési tevékenységét az Ételt az Életért Közhasznú Alapítvány. Az első ételosztásukat november 25-én 12.00-kor tartják az Anna-kútnál. 200 tartós élelmiszercsomagot, 200 kg almát, 200 kg burgonyát fognak kiosztani a rászoruló családoknak. A tartós élelmiszercsomag mellett 200 adagnál is több meleg étellel kedveskednek.

Forrás: MTI/karitativ.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb