Mindenmás

December 24-ei zárvatartással és béremeléssel készül az egyik Szegeden is működő áruházlánc karácsonyra

Béremeléssel és december 24-ei zárvatartással készül a Szegeden is működő JYSK karácsonyra – közölte a dán kiskereskedelmi lánc pénteken az MTI-vel. Mint megtudtuk, az áruházi munkatársak fizetését 2023 december elsejétől átlagosan 20 százalékkal emelik, így 2022 januárja óta összességében a JYSK-áruházakban dolgozók bére átlagosan 45 százalékkal nőtt. A cégnek Magyarországon több mint 800 aktív munkavállalója van a kiskereskedelmi üzletágban.

A tájékoztatás szerint a JYSK 94 áruháza országszerte zárva tart december 24-én. A karácsonyig tartó pár hét az egyik legforgalmasabb időszak a kiskereskedelemben, ezért a JYSK-nél idén hatodik éve zárva tartanak az áruházak december 24-én.

A PENNY ÉS A LIDL SE LESZ NYITVA

Korábban több kereskedelmi üzletlánc – a PENNY Market Kft., a Lidl Magyarország, a Rossmann és a Mountex – is azt közölte, hogy december 24-én zárva lesznek, a megelőző napokban azonban a boltok jellemzően hosszabb nyitva tartással várják majd a vásárlókat. A JYSK skandináv gyökerű nemzetközi kiskereskedelmi áruházlánc 48 országban több mint 3300 áruházzal, 30 ezer munkatárssal üzemel és webshoppal is rendelkezik. Magyarországon 94 magyarországi áruházában, valamint az ecseri logisztikai központjában több mint ezer munkavállalót foglalkoztat.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb