Mindenmás

Napi pakk: felhős, esős idő vár ránk ma Szegeden, ezen a napon jelent meg Darwin főműve

Habár a felhők mögül ma időnként előbújik a nap, elszórtan eső és akár záporok is kialakulhatnak Szegeden. Neves évfordulókat is ünneplünk: ma született a Pinokkió írója és ezen a napon jelent meg Darwin főműve, a Fajok eredete. Kávét a kézbe, még egy utolsó nagy lendület a mai munkához, mielőtt kitör a hétvége, itt a Napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden kedves Emma, Flóra, Virág és Szvetlána nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 164 éve Charles Darwin angol természettudós megjelentette a Fajok eredete című munkáját. Ez a könyv fektette le a modern evolúciós elmélet alapjait, így a tudománytörténet és a történelem egyik legnagyobb hatású műve lett.
  • 32 éve 45 éves korában, londoni otthonában elhunyt Freddie Mercury, a Queen énekese.
  • 197 éve született Carlo Collodi olasz író (Pinokkió kalandjai).
  • 60 éve Dallasban meggyilkolták Kennedy feltételezett merénylőjét, Oswaldot.

FELHŐS, ESŐS NAPUNK LESZ MA SZEGEDEN

Pénteken sok felhő lesz felettünk, de rövid napos időszakok előfordulhatnak Szegeden. Egy hidegfront hatására elszórtan eső és akár záporok is kialakulhatnak. A nyugati, északnyugati szél többfelé megerősödhet. Hajnalban ismét fagyhat, -1 fokot jósolnak Szegedre, napközben pedig 7-8 fokot mérhetünk.

MA ELMARAD A SZEGEDI NEMZETI SZÍNHÁZ EGYIK ELŐADÁSA

Betegség miatt elmarad a péntek délelőttre és délutánra meghirdetett Matyi elszabadul, avagy sok lúd disznót győz című előadás a Szegedi Nemzeti Színházban – közölte szerkesztőségünkkel a színház.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb