Szegedi Arcok

Büszkeség a köbön: szegedi pszichiáter lett a Magyar Orvosi Kamara új elnöke

Álmos Pétert, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) eddigi alelnökét választotta meg elnöknek a köztestület szombaton tartott országos küldöttközgyűlése. A MOK újdonsült elnöke – aki a 192 érvényes szavazatból 109-et kapott meg szombat délután – az SZTE Pszichiátriai Klinika egyetemi adjunktusa, 39 éves, házas, két gyermek édesapja.

KINCSES GYULA LEMONDOTT, SZEGEDI PSZICHIÁTER VESZI ÁT A HELYÉT

Álmos Péter pszichiáter a most záruló ciklust elnöklő Kincses Gyulát váltja, aki két hete jelentette be, hogy nem kívánja folytatni a kamarai munkát. A kamara közlése szerint a MOK két alelnökének

  • Meglécz Katalint
  • és Böszörményi-Nagy Gézát választották. 

A fogorvosokat képviselő alelnök Skapinyelcz Tibor lett, a főtitkár pedig Svéd Tamás maradt. Álmos Péter a 192 érvényes szavazatból 109-et kapott, míg a másik aspiráns, Kozma Gábor 83-at.

EZ GYORS VOLT: AZ ÚJ ELNÖK MÁR BELE IS ÁLLT A KORMÁNYBA

Az MTI beszámolója alapján a küldöttközgyűlés zárásaként az új elnök megköszönte a bizalmat a megválasztott tisztségviselő társai nevében is, és mint mondta:

azon fog dolgozni, hogy azok bizalmát is kiérdemelje, akik most úgy gondolták, hogy nem is volt érdemes indulni.

Budapest, 2023. november 25. Álmos Péter, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) új elnöke sajtótájékoztatót tart megválasztása után Budapesten 2023. november 25-én. A köztestület korábbi alelnöke 192 érvényes szavazatból 109-et kapott, míg a másik aspiráns, Kozma Gábor 83-at. MTI/Máthé Zoltán

A megválasztását követően az Index megkérdezte az új elnököt, hogy szerinte mi most az egészségügy legnagyobb problémája, amin szíve szerint már ma változtatna.

“A kormány tegye nyilvánossá azon terveit, amik tartalmazzák az egészségügy átalakítását, hogy lehessen tudni, hogyan járulhatunk hozzá. Továbbá hogy megtudjuk, biztosított lesz-e olyan állami egészségügyi ellátás, ami minden magyar problémájára megoldást nyújthat”

– válaszolta a portál kérdésére Dr. Álmos Péter.

Az új csapat programját ismertetve elmondta, a MOK fontosnak tartja, hogy tájékoztassa a közvéleményt, véleményt alakít ki, tenni akar azért, hogy a betegek és orvosok olyan egészségügyi rendszerben találkozzanak, ami mindkét fél megelégedésére szolgál. 

BOTKA LÁSZLÓ GRATULÁLT, MAJD (SZINTÉN) BELEÁLLT A KORMÁNYBA

Az új elnök által megkezdett vonalat folytatva Szeged polgármestere is tett pár megjegyzést a magyar egészségügyre, közben gratulált Dr. Álmos Péternek.

“Szegedi elnöke van a Magyar Orvosi Kamarának. Gratulálunk és büszkék vagyunk Dr. PhD Álmos Péter doktor úrra. Nehéz dolga lesz, egy szörnyű állapotban levő magyar egészségügyben kell küzdenie szakmai érvekkel a betegekért és az orvosokért!”

– írta Facebook oldalán, majd hozzátette, hogy “Szeged támogatni fogja” a szakembert.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb