Közélet

Karácsonyi Szeretetlakoma 2023: A Szegedi Ételt az Életért Alapítvány Csodája (galéria)

Szegeden mindig is voltak, vannak és reményeink szerint lesznek is olyan közösségek, ahol az önzetlen segítség magától értetődő: az Ételt az Életért Alapítvány – Food for Life Hungary újabb megható eseményt rendezett. A “Karácsonyi Szeretetlakoma 2023” nem csupán egy ételosztás, hanem egy összefogás csodája, ahol 200 adag meleg étel és ugyanennyi élelmiszercsomag talált gazdára.

A mai nap mosolygós képei mögött hatalmas munka áll. A helyszín felfedezése, az engedélyek beszerzése, adományok koordinálása, az élelmiszer és főzési alapanyagok beszerzése, és az önkéntesek megszervezése – mindez csak a jéghegy csúcsa. Az ételosztások szervezői és résztvevői gyakran a magánéletük óráival fizetnek ezért a csodálatos eredményért.

Az ételosztások során az önkéntesek és a szervezők megfizethetetlen érzést élnek át, amikor egy rászoruló embertársunk biztonságot érez és elégedetté válik. Ez a fajta önzetlen segítségnyújtás az, ami igazán összekovácsolja a közösséget, és emeli Szeged szellemét.

A “Karácsonyi Szeretetlakoma 2023” nem csak az ünnepek közeledtével válik fontossá, hanem egész évben. Ez a kezdeményezés emlékeztet minket arra, hogy a szeretet és a segítségnyújtás az, ami valóban számít. A Food for Life Hungary által szervezett ételosztások nem csupán ételt, hanem reményt és szeretetet is nyújtanak.

A Szeged365 Family elképesztően büszke lehet a szegedi közösségeknek, mert ahogyan mondani szoktuk: Szeged a szegedi polgárok miatt szolidáris város. Itt van fotókon is a felkészülés és a lelkes és önzetlen csapat is:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb