Közélet

Áprilisban ment tönkre a kazán, azóta sem sikerült megjavítani – érdeklődtünk, majd rendkívüli szünetet rendeltek el a szegedi Klúg Péter Iskolában

“A mai napig nincs fűtés a szegedi a Klúg Péter Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Szakiskola, Diákotthon és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben. Idén áprilisban ment tönkre a kazán, azóta sem sikerült megjavítani” – kezdte szerkesztőségünknek címzett levelét Olvasónk Orsi. Utánajártunk mi történhetett. Érdeklődésünkre az illetékes Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ elmondta, a kazán kijavítása folyamatban van, de a gyermekek érdekében 2023. november 28-tól a hiba elhárításáig rendkívüli szünetet rendeltek el.

MÉG ÁPRILISBAN MENT TÖNKRE A KAZÁN

A szegedi Klúg Péter Iskolában idén áprilisban ment tönkre a kazán, amit, mint Olvasónk, Orsi írta, azóta nem sikerült megjavítani. Beszámolója szerint az intézmény igazgatója több levelet írt a tankerületnek, ám csak ígéreteket kapott, maga a javítás nem történt meg. “Jelen pillanatban minden teremben van egy-egy hűsugárzó, ami természetesen kevés. A folyosó hideg, a tanáriban a tanárok megfagynak mert semmi fűtés nincs” – számolt be az áldatlan helyzetről Olvasónk.

VÁRHATÓAN A HÉTEN ELHÁRUL A HIBA

Beszámolóját követően megkérdeztük az ügyben az illetékes Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központot, akik válaszlevelükben leírták: “a 2023. áprilisában történt kazánmeghibásodás, egy másik intézményen belüli kazánt érintett, amit már korábban megjavítottunk. A jelenleg meghibásodott kazán kijavítása folyamatban van. A kivitelezővel történt egyeztetést követően várhatóan a héten beszerzik az új alkatrészeket és elhárítják a hibát” – fogalmaztak.

Hozzátették, azonban a gyermekek érdekében  2023. november 28. naptól a hiba elhárításáig – tekintettel arra, hogy a termeken kívüli helyiségekben lecsökkent a hőmérséklet – rendkívüli szünetet rendeltek el.

“A fenntartó és az intézmény mindent megtesz annak érdekében, hogy a tanulók megfelelő környezetben tanulhassanak” – zárta sorait a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb