Mindenmás

Kedden a 8-as és a 10-es trolibuszok módosított útvonalon közlekednek, nem érintik a Szent István téri megállóhelyet

2023. november 28-án a Vidra utcában burkolatrekonstrukciós munkálatokat végeznek, mely munkálatok érintik a 8-as és 10-es trolibuszjáratok közlekedési rendjét – tudtuk meg a Szegedi Közlekedési Társaságtól.

Mint kiderült, a trolibuszok Makkosház/Tarján, Víztorony tér és Széchenyi tér/Klinikák között módosított útvonalon közlekednek.

8-AS TROLIBUSZVONAL

A 8-as vonalon a járatok útvonala is és a menetrendje is változik.

  • A Klinikák végállomás irányban: Makkosház végállomástól a Tündér utca megállóhelyig eredeti útvonalon közlekednek majd a trolibuszok, majd jobbra érintik a Berlini körutat, a Mars teret, balra az Attila utcát, egészen a Széchenyi téri ideiglenes végállomásig.
  • Makkosház végállomás irányban: a Széchenyi tér ideiglenes végállomásról indulnak a trolibuszok, majd a Híd utcán, balra a Stefánián, a Vár utcán, a Deák Ferenc utcában, jobbra a Híd utcán, a Széchenyi téren, balra a Károlyi utcán, a Mikszáth Kálmán utcán, a Mars téren, a Berlini krt.-on és a Csongrádi sugárúton közlekednek. A Gém utca megállóhelytől viszont szintén eredeti útvonalon haladnak a trolik a Makkosház végállomásig.

A járatok a módosított útvonallal érintett valamennyi megállóhelyen megállnak. A 8-as vonali járatokról átszállási lehetőséget biztosítanak a Bartók téren a 10-es járatra Klinikák felé, a Széchenyi tér megállóhelyen a Szeged vasútállomás felé közlekedő 1-2-es vonali villamosokra/vasútvillamosokra az Aradi vértanúk tere felé, valamint Klinikák megállóhelytől a 10-es trolibuszról a Mikszáth Kálmán utca megállóhelyen átszállással a Makkosház/Vértói út/Körtöltés utca felé közlekedő 8-as, 19-es, illetve 5-ös és 6-os vonali trolibuszokra Makkosházi krt-ig. A megváltott menetjegy átszállás esetén a pótlójárat útvonalak teljes hosszában történő utazásra érvényes. Átszállás esetén a menetjegyet másik felén is érvényesíteni kell.

A 8-as trolibuszjáratok menetrendje:

10-ES TROLIBUSZVONAL

A 10-es vonalon a járatok útvonala változik, a menetrendje viszont nem.

  • Klinikák végállomás irányban: Tarján, Víztorony tér végállomástól indulnak a trolik, majd a Római krt. [Szilléri sgt.] megállóhelyig eredeti útvonalon közlekednek. Ezek után a Római krt. – balra József Attila sgt. – Glattfelder Gyula tér – jobbra Tisza Lajos körutat érintik, majd az Anna-kúttól szintén eredeti útvonalon mennek a Klinikák végállomásig.
  • Tarján, Víztorony tér végállomás irányban: a Klinikák végállomástól az Anna-kútig eredeti útvonalon közlekednek, majd Tisza Lajos krt. – balra Glattfelder Gyula tér – József Attila sgt. – jobbra Római körutat érintik, majd a Gál u. megállóhelytől szintén eredeti útvonalon járnak a trolik a Tarján, Víztorony tér végállomásig.

A járatok egyik végállomás irányába sem érintik a Szent István tér megállóhelyet. Klinikák irányban nem érintik a Sándor utca megállóhelyet, a Bercsényi utca megállóhelyet, és az Anna-kút [Kálvin tér] megállóhelyet, Tarján, Víztorony tér irányban pedig a Berlini krt. megállóhelyet. A járatok a módosított útvonallal érintett valamennyi megállóhelyen megállnak.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb