Közélet

Pintér Sándor: márciusban újabb béremelés lesz az egészségügyben (frissítve)

Januárban átlagosan 11 százalékos béremelés volt az orvosoknál, jövő márciusban pedig a szakdolgozók, szakápolók bérrendezésének második üteme következik – mondta el az Országgyűlés népjóléti bizottságának keddi ülésén a belügyminiszter.

Éves meghallgatásán Pintér Sándor emlékeztetett: jelenleg az orvosok átlagos bére 2 197 000 forint, a szakápolóké pedig 595 ezer forint. A szakápolók javadalmazásának megállapításánál az orvosokét vették alapul. A miniszter szavai szerint a szakápolók természetesen ennél többet is érdemelnek, de a gazdaság helyzete jelenleg ennyit tesz lehetővé.

FRISSÍTVE: MÓDOSÍTOTTAK, CSAK MÁRCIUSBAN LESZ BÉREMELÉS

Az MTI által kiadott eredeti szöveg úgy szólt, hogy januárban ismét béremelés lesz, azonban a közlő utólag módosította az elhangzottakat, így a helyes változat szerint csak márciusban várható a újabb béremelés, ahogy az a fentiekben olvasható.

Pintér Sándor egyébként tegnap pont Szegeden járt:

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb