Közélet

Vitézy beleállt Lázárba, amiért a túlzsúfolt lajosmizsei vonalról vittek vonatot a Szeged–Szabadka-vonalra (frissítve, a MÁV cáfol)

Ma elindult a vasúti személyszállítás Szeged és Szabadka között. Reggel 5 óra után nem sokkal Lázár Jánossal a fedélzeten robogott ki az első szerelvény a szegedi pályaudvarról. Ezzel kapcsolatban pedig kritikus posztot tett ki a Facebook-oldalára Vitézy Dávid volt közlekedési államtitkár, azt kifogásolta, hogy a már eddig is zsúfolt lajosmizsei vonalról vittek el vonatot az újranyitott Szeged–Szabadka-vonalra.

„Olyannyira nincs üzemképes dízel járműve a MÁV-nak, hogy az újranyitott Szeged–Szabadka-vonalra Budapest elővárosából vittek el egy motorvonatot – ezzel elviselhetetlenre növelve a zsúfoltságot az amúgy is rémes állapotokkal sújtott lajosmizsei elővárosi vonalon” – írta a Facebookon Vitézy Dávid, volt közlekedési államtitkár, aki a XVIII. kerület DK-s és Gyál fideszes polgármestere mellett a közlekedési kormányzatot is kritizálta.

ZSÚFOLTSÁG A LAJOSMIZSEI VONALON

Vitézy két, az elmúlt 24 órából származó, egymásnak ellentmondó Facebook-posztot hozott fel példaként, és azt írta: “ahol a legtöbb utas és a legnagyobb fejlődési potenciál van, Budapesten és térségében, itt állítanak le minden vasúti beruházást és csoportosítják át az erőforrásokat.”

Vitézy Lázár János a Szeged–Szabadka-vonal újranyitásáról szóló posztját, és Kürti Gábornak, a Magyar Kerékpárosklub elnökének elővárosi utazását állította szembe, azt írta róla, hogy ez a történet mindent elmond az országos közlekedéspolitika helyzetéről. Kürti Gábor, a Magyar Kerékpárosklub elnöke azt írta posztjában, hogy „óriási szerencse”, hogy nem vitte a bringáját, mert a lajosmizsei vonalon akkora a zsúfoltság, hogy alig tudott volna leszállni – írja a Telex.

FRISSÍTVE: A MÁV CÁFOL

“Nem a lajosmizsei Uzsgyik teljesítenek szolgálatot a ma újraindult Szeged-Szabadka vonalon” – írta szerkesztőségünkek a MÁV Vitézy Dávid kijelentései kapcsán. Azt is hozzátették, hogy fake news az, amit állít.

“A valóság ezzel szemben az, hogy a Szeged-Szabadka vonalra egyetlen jármű sem került átvezénylésre a lajosmizsei vonalról. Az ott kialakult átmeneti zsúfoltság oka az, hogy a térségben a közelmúltban több jármű is balesetezett, így az ún. duplaszerelvény helyett kivételesen és ideiglenesen csak egy darab Uzsgyi motorvonat kiállítására volt mód. A lajosmizsei vonalon – a balesetes járművek kijavítását követően – az eredeti szállítókapacitással közlekednek a vonatok” – emelték ki.

Arról, hogy hogyan indult el 8 év után az első vonat Szabadkára itt írtunk:

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb