Közélet

Felkészültünk a télre, de hóra nem számítottunk: Budapest elesett, a havazás megbénította a tömegközlekedést

Míg Szegedre esőt jósolnak mára, addig Budapesten hatalmas pelyhekben kezdett el szakadni a hó csütörtökön délelőtt. Lett is nagy ramazuri emiatt, 17 busz terelve vagy szakaszosan közlekedik a fővárosban az intenzív havazás miatt, az egyik pedig keresztbe is állt a BAH-csomópontban, sőt már baleset is történt.

A Telex beszámolója szerint jelenleg nem jár a 16-os busz a Deák Ferenc tér és a Clark Ádám tér között, terelve, az autópályán közlekedik a 40-es, a 40B, a 88-as, a 88A, a 140-es, a 140A, a 188-as és a 240-es busz nem jár a Sasadi út és a Károly király utca között. Szintén nem jár az 58-as, a 141-es, a 158-as és a 250-es busz. A 8E busz is terelve jár, a Sasadi út és a BAH-csomópont közötti megállókat nem érinti, de a munkatársuk épp látta, ahogyan az egyik járat keresztbe fordult a BAH-csomóponti megállónál.

BALESET IS TÖRTÉNT

Mindeközben az Országos Mentőszolgálat azt írja, hogy épphogy csak megérkezett a karácsonyi hangulat a fővárosba és lehullott az első hó, máris baleset érte az egyik Zuglóban szabályosan közlekedő mentőegységet. A mentősök a kórház felé tartottak a beteggel, amikor egy autó megcsúszott fékezéskor és a mentőnek ütközött. Szerencsére senki nem sérült meg és a szállított betegért is hamar másik egység érkezett, de a mentő napokra kiesett a forgalomból. A téli gumi használatának nagy előnye, hogy jobb tapadással bír a havas útfelületen, hiszen mélyebb barázdákkal és sűrűbb futómintázattal rendelkezik, mélyebb profillal van ellátva, így hatékonyabban szorítja ki a gumi és az útfelület közül a havat és a sarat. A téli gumi tehát megvédheti a hideg hónapokban közlekedőket a balesetektől és még a gyermeket kórházba szállító mentőautóba sem fognak belecsapódni.

ÓNOS ESŐ ÉS PIROS RIASZTÁS IS JÖHET

Az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb veszélyjelzésében arra figyelmeztet, hogy egyes területeken ma akár a piros riasztás is kiadásra kerülhet az ónos eső miatt. Az Időkép arra figyelmeztet, hogy aki teheti, az ónos eső által érintett területeken ne induljon útnak. Autóval semmiképp, de gyalog se. Ha nagyon muszáj, húzzunk egy zoknit a cipőnkre, ez hasznos lehet. Egyelőre nagyon úgy fest, hogy az ónos esőből Szeged kimarad, a sima esőből viszont nem, ám a szomszédra, Bács-Kiskunra már a citromsárga riasztás már kiadták. Jelenleg így néz ki a riasztás térképe:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb