Kikapcs

Hová tűnt a Mikulás? Interaktív karácsonyi nyomozós játékot indít a Somogyi-könyvtár

Hová tűnt a Mikulás? címmel interaktív családi játékot szervez december 6. és 22. között a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSZEK) és a Somogyi-könyvtár. A családok számára meghirdetett programban játékos feladatok megoldásával kell megtalálni az elveszett Mikulást.

A játékos nyomozás részben a genial.ly platformon kialakított felületen zajlik különböző online játékok segítségével, de több feladatot a könyvtárakban, offline módon lehet megoldani – tájékoztatta a FSZEK az MTI-t pénteken.

SZEGEDEN A SOMOGYI-KÖNYVTÁRBAN LEHET CSATLAKOZNI A JÁTÉKHOZ

Mint írták, Szegeden a Somogyi-könyvtár központi épületében és egyes fiókkönyvtáraiban lehet csatlakozni a játékhoz. Hozzátették, valamennyi helyszínen segítséget kaphatnak a kaland résztvevői a szervezőktől a nyomozáshoz, amely mintegy 1 órát vesz igénybe. 

A közlemény szerint a karácsonyi játék az egész család számára izgalmas kihívásokat, interaktív feladatokat, tartalmas kikapcsolódást kínál és a közös családi nyomozás izgalmas élményén túl fejleszti a gyerekek kreatív készségeit is.

A Mikulás-játék az első állomása a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és a Somogyi-könyvtár együttműködésének. A partnerség keretében többféle rendezvény, program és játék várja majd a könyvtárlátogatókat a közeljövőben – írták a közleményben.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb