Mindenmás

Napi szürreál: a nyugati tájakon havazik, míg a szomszédos vármegyében megdőlt az országos melegrekord szombaton

A szomszédos vármegyében dőlt meg az országos melegrekord szombaton: Békéscsabán 18 Celsius-fokig emelkedett a hőmérséklet – számolt be róla az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az OMSZ információi alapján Csongrád-Csanád vármegyében is hasonló volt a helyzet, Makón ugyanis 17,2 fokot mértek szombat délután.

A várakozásoknak megfelelően 18 fokig emelkedett a hőmérséklet a délkeleti tájakon, vagyis megdőlt az erre a napra vonatkozó országos melegrekord. Az eddigi rekord 17,4 fok volt, amit 1959-ben Békéscsabán mértek – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat szombaton. A bejegyzéshez készített infografika szerint a második legmelegebb szombaton a Békés vármegyei Eleken volt, itt 17,9 fokot mértek, Sarkadon pedig 17,8 fokot regisztráltak. Csongrád-Csanád vármegyéből Makón volt a legmelegebb, ott 17,2 fokot mértek.


    

Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat FB.

A NYUGATI TÁJAKON EKÖZBEN HAVAZIK

A meteorológiai szolgálat bejegyzésében azt is írta, miközben délkeleten tavasz van, az ország nagyobb részén téli idő jellemző. Az infografika szerint a leghidegebbet a Zala vármegyei Nagykutason mérték, itt mínusz 0,5 fok volt a csúcshőmérséklet. Hozzátették, a nyugati tájakon havazik, a halmazállapot-váltás határa tolódik kelet felé. A Dunántúlon ónos eső is előfordul, emiatt riasztás is érvényes jó pár járásra – jegyezték meg.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb