MindenmásVideo365

Épül Tiszaszigeten a Sziget Lakópark, amely ápolással, 24 órás felügyelettel szolgál kiváló lehetőséget időseknek!

Már korábban is betekintést nyújtottunk a tiszaszigeti Sziget Lakópark épülő falai közé, most pedig Pető Jánosné Marikát, a helyi Nyugdíjas Klub vezetőjét kerestük fel, hogy többet megtudjunk a település idős, avagy a hosszabb ideje fiatal közösségéről. Szerintünk érdemes elgondolkodni azon, hogy Szeged mellett mennyire jó érzés biztonságot, és felügyeletet biztosítani szerestünknek, mindezt egy vadonatúj lakóparkban, ahol a megvásárolt ház a magántulajdonunkba kerül. 

AKTÍV ÉVEK ARANYKORBAN

Marika, aki maga is a közösség aktív tagja, büszkén mesél a Tiszaszigeti idősek életéről. “Itt nem csak lakunk, hanem élünk is” – mondja nevetve. A Lakópark nem csupán otthonok sorát jelenti, hanem egy olyan helyet, ahol a közösségi élet virágzik. Rendszeres programok, közös kirándulások és kulturális események teszik színessé a mindennapokat.

OTTHON, AHOL A SZÍV MEGTELIK 

A lakópark kialakítása során különös figyelmet fordítottak arra, hogy az idősebb korosztály minden igényét kielégítsék. A lakások kialakítása mellett a közösségi terek is úgy lettek megtervezve, hogy mindenki megtalálja a számára ideális kikapcsolódási lehetőséget. “A közösségi teremben gyakran tartunk filmvetítéseket, társasjáték esteket, és még egy könyvklubot is indítottunk” – osztja meg Marika.

BIZTONSÁG EGÉSZSÉG AKTÍV ÉLET 

Nem elhanyagolható szempont a helyi egészségügyi ellátás minősége sem. Az interjú eme részénél meg is fogadjuk, hogy a helyi orvost is feltétlenül fel fogjuk keresni., mivel a beszámolók szerint a lakópark közelében található orvosi rendelő és a szegedi kórházak kiváló ellátást biztosítanak. Marika kiemeli: “Itt biztonságban érezzük magunkat, tudva, hogy szükség esetén gyorsan és hat A Sziget Lakópark nem csak egy lakóhely, hanem egy olyan közösség, ahol az idősek aktívan részt vesznek a helyi életben. “A közösségi kertészkedés, a közös sütögetések, és a helyi ünnepek részvételével erősítjük a köteléket egymás között” – mondja Marika. Ezek a tevékenységek nem csak a közösségi életet gazdagítják, hanem lehetőséget adnak az új barátságok kialakítására is. 

Ha szívesen töltené nyugdíjas éveit Tiszaszigeten, ne hagyja ki a lehetőséget. A Sziget Lakóparkban modern, kényelmes otthonok, aktív közösségi élet várja, de a természet közelsége is csábító. Amikor kint jártunk éreztük, hogy itt maximálisan fel tudunk töltődni a zöld környezetben. Nagyon sok lehetőség és szolgáltatás csábít, érdemes megnézni ITT!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb