Közélet

Szabó Bálintnak be kell vonulnia a Csillag Börtönbe

Szabó Bálintnak december 11-én, azaz jövő hétfőn be kell vonulnia a szegedi Csillag Börtönbe, hogy megkezdje börtönbüntetését – írja az Index. A lapnak a politikus azt is elmondta: 19-re húzott lapot, és bejelentkezett a budapesti főpolgármesteri címre. „A börtönbüntetés retorzió” – tette hozzá a szegedi képviselő, akit egy szabálysértési büntetés elmulasztása miatt csuknak le nyolc napra.

Mint írják, a politikus Facebook-oldalán osztotta meg börtönbehívóját, amelyben a büntetés-végrehajtás felszólította, hogy a Szegedi Fegyház és Börtönbe a személyes iratai mellett vigye magával gyógyszeres kezeléséről szóló dokumentumait, gyógyszereit és gyógyászati segédeszközeit, valamint iskolai végzettségét igazoló bizonyítványait, illetve okleveleit is.

ÉLELMET ÉS MEGFELELŐ RUHÁZATOT IS KELL VINNIE

A levélben utasítják, hogy egynapi élelmet és az évszaknak megfelelő öltözéket is vigyen magával. A szegedi közgyűlés szeptember 22-én egyhangúlag szavazta meg az önkormányzati képviselő kizárását a képviselő-testületből.

SZABÁLYSÉRTÉSI BÍRSÁG MIATT VONUL BE

„A tavaly augusztusi gazdatüntetés miatt kaptam egy 40 ezer forintos szabálysértési bírságot, amit – mivel börtönben voltam, nem tudtam befizetni, ezért 8 nap elzárásra változtatták” – mondta az Indexnek Szabó Bálint, aki 2022. augusztus 20-án Budapesten a Dózsa György út egyik sávját zárta le néhány gépjárművel.

“A börtönt retorziónak tartom, mert ahelyett, hogy fülemet-farkamat behúztam volna, 19-re húztam lapot, és bejelentkeztem mint főpolgármester-aspiráns Budapesten” – nyilatkozta a politikus. “Különös – tette hozzá –, hogy a szegedi Csillag Börtönbe kell bevonulnom, hiszen ott már nincs érvényes lakcímem” – tette hozzá.  

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb