Közélet

Egyre több, Szegeden is működő üzletlánc dönt úgy, hogy nem nyit ki december 24-én – még egy beállt a sorba, mutatjuk, melyik

A karácsonyi ünnepekre való nyugodt, békés odafigyelés érdekében a SPAR Magyarország úgy döntött, hogy a legtöbb üzletét zárva tartja december 24-én – tudtuk meg szerdán. Mint kiderült, a dolgozóknak a karácsony előtti időszakban nagyobb energiával kell helytállniuk, ezért szeretnék, hogy a szentestét a munkatársaik többsége otthon töltse.

A SPAR Magyarország az INTERSPAR-okat és egyes bevásárlóközpontokban lévő SPAR és City SPAR szupermarketeket kivéve zárva tartja saját üzemeltetésű üzleteinek jelentős részét december 24-én. Heiszler Gabriella, a SPAR Magyarország elnök-ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a kereskedelemben dolgozóknak a karácsony előtti időszakban nagyobb energiával kell helytállniuk, ezért szeretnék, hogy a szentestét a munkatársaik többsége otthon töltse.

MÉLTÓ ÜNNEPLÉS, SZENTESTÉN

“Annak érdekében, hogy 14 ezer munkatársunk többsége otthon, a családja és barátai körében, békésen és méltó módon tölthesse a szentestét, készülhessen az ünnepekre, vállalatunk úgy döntött, hogy saját üzemeltetésű egységeinek többségét zárva tartja december 24-én” – jelentette be Heiszler. Az INTERSPAR hipermarketek, valamint egyes bevásárlóközpontokban lévő SPAR és City SPAR szupermarketek nyitva lesznek december 24-én 12 óráig. A franchise-üzletek – SPAR partner, SPAR market –, valamint a töltőállomásokon található egységek – SPAR express, Orlen-DESPAR – maguk döntenek a nyitvatartásról, mivel azok működtetése ebben a tekintetben független a SPAR Magyarországtól.

“Óriási köszönet illeti azokat, akik szenteste napján is dolgozni fognak. Reméljük, hogy a jövőben létrejön majd egy olyan egységes szabályozás, amely a december 24-i nyitvatartást az egész kereskedelmet érintően szabályozni fogja” – tette hozzá Heiszler. A vállalat felkészült a karácsonyi bevásárlási időszakra, s ünnepi köntösbe öltöztetett áruházai minden termékkategóriában változatos árukínálattal, kényelmi termékekkel és szolgáltatásokkal várják a vásárlókat – írja az Index.

A LIDL VOLT AZ ELSŐ, MAJD SOKAN BEÁLLTAK A SORBA

Mint megírtuk, a Lidl volt az első kezdeményezője a december 24-i boltzárnak. A sort a Rossmann folytatta, a bolthálózatnak több mint kétszáz üzlete marad zárva szentestén. A kezdeményezéshez a JYSK dán bútorkereskedelmi üzletlánc, a Penny Market, illetve az OBI, az XXXLutz és a Libri is csatlakozott.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb