Közélet

Orbán Viktor már el is rendelte a 2024-es igazgatási szünetet, jóval rövidebb lesz, mint az idei

Megjelent a Magyar Közlönyben a rendelet a 2024. évi igazgatási szünetről. Orbán Viktor miniszterelnök döntése szerint az igazgatási szünet 2024. december 30. napjától 2025. január 1. napjáig tart, három napra áll le a közigazgatás. A rendelet már hatályos. Ez egyébként jóval rövidebb mint az idei, most ugyanis december 27-től január 1-ig tart.

Az igazgatási szünetről szóló törvény szerint a döntés a kormányzati igazgatási szervekre vonatkozik. A kormány nyári, illetve téli igazgatási szünetet is elrendelhet, rendeletét a tárgyévet megelőző év decemberének 15. napjáig ki kell hirdetnie.

JÓVAL KEVESEBB, MINT A TAVALYI

Az igazgatási szünetre eső valamennyi munkanapra szabadságot kell kiadni a foglalkoztatottnak. Ha a dolgozónak már nincs szabadsága, akkor a téli igazgatási szünetre a tárgyévet követő évben esedékes szabadságot kell kiadni. A kormányfő döntése háromnapos leállást jelent a közigazgatásban. Ez jóval kevesebb, mint a tavalyi, idei téli igazgatási szünet: legutóbb ugyanis 13 napos volt, tavaly december 22-től egészen január 6-ig tartott, idén pedig december 27-től tart majd január 1-jéig.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb