Szegedi Arcok

Kivételes összefogást hoztak létre Szeged vezető vállalkozásai: bulizz, szurkolj, sportolj, s közben még mosolyt is csalhatsz a Makray Nappali Intézmény kis csapatának arcára

Egy különleges összefogás jött létre Szegeden: támogatói bérletet alapított a Hungi, az OTP Bank-Pick Szeged, a Tesis Party Sorozat és a Global Fitness. A 10 ezer forintos támogatói kártyával tulajdonosa nem csupán sportrendezvényeken tud részt venni, fergeteges partikon bulizhat, vagy éppen ő maga is sportolhat, hanem egyúttal a szegedi Makray Fogyatékkal Élő Gyermekek Nappali Intézményét is segítheti. A kezdeményezésről, s arról, mit jelent számukra ez a támogatás Hódi-Forrai Évával, a Makray Nappali Intézmény vezetőjével beszélgettünk.

Kivételes összefogást hoztak létre Szeged vezető vállalkozásai: a Hungi, az OTP Bank-PICK Pick Szeged, a Tesis Party Sorozat és a Global Fitness megalapította támogatói bérletét, melynek célja, olyan szegedi intézmények, alapítványok támogatása, melyek áldozatos munkájukkal sokat tesznek Szegedért, a szegediekért. Első alkalommal a csapat egyöntetűen úgy határozott, a támogatói bérlet árából befolyt összeg egy részét a Makray Nappali Intézmény részére ajánlják fel.

ÖRÖMTELI MEGLEPETÉS

Hódi-Forrai Éva elmondta, örömteli meglepetésként érte őket a hír, hogy elsőként rájuk esett a választás. „Nagyon jóleső érzés számunkra, hogy mindenki egyöntetűen bennünket ajánlott és bíznak abban, hogy nálunk jó helye van a támogatásnak. Nagyon meghatódtunk, s fel sem fogtuk igazából, hogy tényleg mindenki bízik bennünk” – mondta el az intézményvezető. Hozzátette, már régóta jó kapcsolatot ápolnak a szegedi sportegyesületekkel, mint a Pick Szeged, a Szegedi Hoki Klub, vagy a Szegedi Küzdősport Klub, melynek vezetőjével, Lehoczky Csabával a terápiás edzések kapcsán kétheti rendszerességgel találkoznak, illetve  a nyári táborukban is mindig részt vesznek, és az általuk szervezett Fight Day-en is évek óta meghívott vendégként jelen vannak.

Az intézmény kiemelt eseménye Gyalai-Major Szilvia szervezésében a Városi Sportcsarnokban rendezett Napfénykupa, ahol négy éven keresztül, Szeged hét sérült fiatalokat ellátó intézményéből vett részt egy-egy csapat. A csapatok élére Szeged híres sportolói álltak csapatkapitányként. A sportolók körében innen is ismertek már a Makray Nappali Intézmény fiataljai. 

SZUPER, KIS ÖSSZETARTÓ CSAPAT

A Makray Nappali Intézmény súlyosan, halmozottan sérült, mozgássérült, illetve középsúlyosan sérült fiatal felnőtteknek nyújt segítséget, akik nekik köszönhetően családias környezetben, egy meleg, szeretetteljes légkörben tölthetik mindennapjaikat. „Nagyon sok fiatal csak a mi intézményünk által kerül kapcsolatba különböző programokkal. Azt szoktuk mondani, hogy mi nyitjuk ki számukra a világot, mert általunk kapnak élményeket. Nagyon sokat csavargunk: könyvtárba járunk, művelődési házakba, vagy csak sétálgatunk a belvárosban. Az intézményben pedig különböző foglalkozásokat tartunk a fiataljainknak. Közben a fiatalok között barátságok születnek, s az ügyesebbek segítik a kevésbé ügyeseket” – mesélte el Hódi-Forrai Éva. Hozzátette, nem csak a fiatalokkal foglalkoznak, hanem a családjaikkal is, ha segítségre van szükségük, akkor őket is kézen fogják. Mindezt egy ötfős fantasztikus csapat teszi mindennap, akik egymást segítve és támogatva állnak nap, mint nap fiataljaik mellett.

MÉG OLYAN NAGYOT NEM ÁLMODTUNK

Hódi-Forrai Éva elmondta, a támogatói bérletből befolyt felajánlást még nem tudják, mire fogják fordítani. Folyamatosan újítgatják, szépítik Felhő utcai intézményüket, illetve számos fejlesztőeszközre is szükségük van a mindennapokban, ezért terveik szerint ezeknek költségeire hasznosítják majd a beérkezett felajánlásokat, de, mint a vezető elmondta, „még olyan nagyot nem álmodtak”.

Reméljük az egyedülálló kezdeményezés hatására, a Makray Nappali Intézmény kis csapata végre merhet egy nagyot álmodni, melyhez te is hozzá járulhatsz a támogatói bérlet megvásárlásával. Így amellett, hogy örömet szerzel és mosolyt csalsz az intézmény fiataljainak arcára december 4-től 2024. február 28-ig:

  • ingyenesen, sorban állás nélkül beléphetsz a Hungi szombati bulijaira
  • és a Tesis Partysorozatra,
  • 20 százalék kedvezményt kapsz az OTP Bank-PICK Szeged 2024. februári hazai bajnoki és Bajnokok Ligája meccseire megvásárolt belépődre,
  • és heti egy alkalommal ingyenesen részt vehetsz a Global Fitness bármely csoportos óráján.

A támogatói bérletet 2023. december 4 és január 31 között tudod megvásárolni ITT, vagy személyesen a Hági Udvarban nyitvatartási időben.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb