Szegedi Arcok

Kárpáti Krisztián: Mindenki azért kezdi el a pályafutását, hogy olyan közegben szerepelhessen a mérkőzéseken, mint én Szegeden

Kárpáti Krisztián, a Pick Szeged vezetőedzője az M1 aktuális csatornának arról beszélt, együttese mentálisan és fizikálisan is előre lépett az előző idényhez képest, és főleg a Bajnokok Ligájában voltak szép eredményeik. A kékek pénteken majdnem 40 gólt dobva nyerték meg az idei utolsó tétmeccsüket, ennek köszönhetően pedig győzelemmel ünnepelték a Pick Aréna születésnapját is.

“Pozitív az összkép, kicsit előrébb tartunk, mint amit nyáron gondoltam” – fogalmazott a csapat irányítását nyáron átvett tréner. A vezetőedző megjegyezte, az őszi szezon legkellemesebb emléke számára egyértelműen az Aalborg elleni hazai BL-meccs, ugyanis az volt az első győzelme edzőként a Bajnokok Ligájában, ráadásul szerinte ott voltak a “legihletettebb formában”. “A szezon előtt sokat gondolkoztunk azon a stábommal, hogy milyen lesz a fogadtatásunk, hiszen ezen a szinten én még nem voltam vezetőedző, a játékoskeretben pedig nagy BL-múlttal rendelkező, többszörös bajnok kézilabdázóink vannak. A játékosok azonban nyitottak voltak, megtaláltuk a közös hangot, jó munkát végeztünk egy olyan közegben, ahol ők is és mi is örömmel dolgozunk” – foglalta össze az elmúlt hónapokat Kárpáti Kisztián.

A VEZETŐEDZŐ SZERINT NEHÉZ HÓNAPOK KÖVETKEZNEK

A vezetőedző szerint ugyanakkor a következő hónapok nehezek lesznek, ugyanis a januári Európa-bajnokság miatt a keret hetven százaléka elmegy a válogatottakba, a torna után pedig alig egy hetük lesz arra, hogy újra megtalálják önmagukat. “Kicsit aggódom emiatt, mert soha nem voltam még ebben a helyzetben, de a többi, velünk egy szinten lévő csapat ugyanezzel a problémával fog szembenézni. Meglátjuk, az Eb után ki milyen állapotban lesz, nehéz tavaszi szezonra számítok” – mondta a tréner.

A CÉLOKRÓL IS BESZÉLT KÁRPÁTI KRISZTIÁN

A célokról kijelentette: a Bajnokok Ligájában szeretnének bejutni az egyenes kieséses szakaszba, a magyar sorozatokban pedig döntőbe akarnak kerülni, és legalább az egyik fronton – Magyar Kupa vagy bajnokság – szeretnének meglepetést okozni. “Mindenki azért kezdi el a pályafutását, hogy olyan közegben szerepelhessen mérkőzéseken, mint én Szegeden. Jó a légkör, a szurkolók befogadtak, volt, hogy vereség után is zengett a csarnokban a szép volt fiúk. Büszke vagyok arra, hogy itt lehetek” – jelentette ki Kárpáti Krisztián. A szegediek a magyar bajnokságban 12 győzelemmel és egy vereséggel a Veszprém mögött a második helyen állnak, míg a BL-ben az A csoportban öt győzelem és egy döntetlen mellett négyszer kaptak ki, így 11 ponttal jelenleg ötödikek, de a hátrányuk mindössze egy pont a második Aalborggal szemben.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb