Mindenmás

Napi pakk: ónos esővel és 3 fokkal köszönt ránk a vasárnap, ma veszi át a Nobel-díjat Karikó Katalin és Krausz Ferenc

Nagy napra ébredtünk ma, hiszen ma van advent második vasárnapja! Gyertyagyújtás is lesz a Dóm téren, és Szeged díszpolgára, Karikó Katalin, valamint Krausz Ferenc is átveszik a világ legrangosabb elismerését, a Nobel-díjat! Mindemellett egy kis csapadékot is kapunk mára, ónos esőre figyelmeztetnek Szeged környékén, tehát közlekedjetek óvatosan az utakon! Mutatjuk, mit tartogat a vasárnap, itt a napi pakk!

NÉVNAPOSOK ÉS KARIKÓ KATALIN NOBEL-DÍJA

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Judit, Álea, Erátó, Eulália, Gemella, Lívia, Liviána, Livianna, Loretta és Miron nevű Szeged365 olvasónak! Érdekességek:

  • Ma van az emberi jogok napja! 1948-ban fogadta el az ENSZ közgyűlése az emberi jogokról szóló egyetemes nyilatkozatot. Ennek emlékére az ENSZ 1950. december 4-i közgyűlése december 10-ét az Emberi Jogok Napjává nyilvánította.
  • 122 éve ezen a napon adtak át először a Nobel-díjakat. Ez a hír aktuálisabb már nem is lehetne, hiszen Karikó Katalin és Krausz Ferenc is ma veszi át!

ESŐ ÉS ÓNOS ESŐ JÖN SZEGEDRE

Nagyon úgy fest, hogy vége a csapadékmentes időjárásnak, hiszen vasárnap már esőt, ónos eső jósolnak Szegedre. Késő délután kezd majd el csökkenni a felhőzet, ekkor már pára és köd is képződhet. Egyes tájegységeinken élénk lehet a szél. Fagyos lesz a reggel, majd napközben 3 fok köré melegedhet a levegő hőmérséklete.

ADVENTI GYERTYAGYÚJTÁS A DÓM TÉREN

Eljött advent második vasárnapja, gyertyagyújtás is lesz a Dóm téren. Mutatjuk a részletes programot:

  • 17.00 Adventi gyertyagyújtás: Szabó Sándor országgyűlési képviselő és Juhász András, Református lelkipásztor, a Csongrádi Református Egyházmegye Esperese
  • Közreműködik a Szegedi Nemzeti színház kamarakórusa
  • 17.30 A Kiss Ferenc Erdészeti Technikum kürtösei

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb