Sport

A szegedi Kónya Zsófiával a soraiban harmadik helyen zárt a női váltó az elődöntőben, holnap a kisdöntőben szerepelhetnek a gyorskorcsolyázók világkupaversenyén

Tegnap bejutott, ma pedig harmadik helyen zárt a szegedi születésű Kónya Zsófiával felálló női váltó a gyorskorcsolyázók világkupaversenyén, Szöulban, így vasárnap a kisdöntőben szerepelhetnek. Legjobb magyarként Bontovics Balázs a hetedik helyen végzett 1500 méteren a verseny szombati napján.

A 21 éves magyar versenyző egy szabálytalanságnak köszönhetően jutott tovább elődöntős futamából, amelyből így a zsűri a fináléba léptette. A nyolcfős döntőben Bontovics osztrák riválisát megelőzve hetedik lett, a győzelmet a dél-koreai Park Dzsi Von szerezte meg. A nők leghosszabb egyéni számában Sziliczei-Német Rebekát kizárták az elődöntőben, így a 20. helyen zárt. A finálét a világkupa pontversenyében élen álló dél-koreai Kim Gilli nyerte. Az 1000 méteres versenyekben a vegyes váltóval olimpiai bronzérmes szegedi Kónya Zsófia, illetve Tiborcz Dániel is a negyeddöntőben búcsúzott. A nőknél a szám Európa-bajnoka, vb-ezüstérmese és olimpiai bronzérmese, a belga Hanne Desmet, míg a férfiaknál a vb-ezüstérmes kanadai Steven Dubois diadalmaskodott.

A SZEGEDI KÓNYA ZSÓFIÁVAL A SORAIBAN HARMADIK HELYEN ZÁRT AZ ELŐDÖNTŐBEN A VÁLTÓ

A Bácskai Sára Luca, Kónya Zsófia, Somodi Maja, Sziliczei-Német Rebeka összeállítású női váltó az elődöntőben nagy küzdelemben harmadik lett a kanadai és holland négyes mögött, de a lengyel előtt, így vasárnap a kisdöntőben szerepelhet. A Bontovics Balázs, Jászapati Péter, Nógrádi Bence, Tiborcz Dániel alkotta férfi kvartettet szabálytalanság miatt kizárták, így a nyolcadik helyen zárt. Vasárnap 500 és 1500 méteren osztanak érmeket, valamint a staféták fináléit rendezik a dél-koreai fővárosban.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb