Mindenmás

Napi pakk: négy fok, adventi gyertyagyújtás és koncert is lesz ma Szegeden

Elérkezett a hét utolsó napja Szegeden, napközben egymást váltják majd a napos és felhős időszakok, az időjárás négy fok körül alakul. Folytatódnak a Szegedi Karácsonyi Hetek programjai, lesz ma adventi gyertyagyújtás a Dóm téren, de karácsonyi koncert is. Ezekről is mutatunk minden infót a hét utolsó Napi pakkjában, jó reggelt kívánunk!

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Lázár, Olimpia, Begónia, Belizár és Lázó nevű Szeged365 olvasónak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 120 éve ezen a napon az amerikai Wright fivérek végrehajtották repülőgépükkel az első sikeres motoros repülést,
  • 87 éve született Ferenc pápa, a katolikus egyház vezetője 2013 márciusától, a 266. az egyházfők sorában,
  • 47 éve pedig Szinetár Dóra színésznő, énekesnő,
  • de 1922-ben ezen a napon hozta el József Attila első verseskötetének, a Szépség koldusának példányait a szegedi Koroknay-nyomdából.

NAPOS ÉS FELHŐS IDŐSZAKOK VÁLTJÁK MA EGYMÁST SZEGEDEN

Négy fok körül alakul az időjárás a hét utolsó napján Szegeden, a szombati nappal ellentétben viszont nem lesz végig napsütés, ugyanis hosszabb időszakokra is beborulhat az ég a fejünk felett.

Vasárnap reggelre többfelé képződhet pára, köd, majd napközben sokfelé rövidebb-hosszabb időszakokra kisüt a nap, de lesznek tartósabban borongós, párás tájak is. Számottevő csapadék Szegeden nem várható, de a párásabb, ködösebb tájakon szitálás, kezdetben ónos szitálás kialakulhat. A nyugatias szél helyenként élénk lehet. Reggel -5 és 0, kora délután 2 és 10 fok között alakul a hőmérséklet, a borongósabb, tartósabban szürke tájakon mérhetjük az alacsonyabb maximumokat.

FOLYTATÓDNAK A SZEGEDI KARÁCSONYI HETEK PROGRAMJAI, ADVENTI GYERTYAGYÚJTÁS IS LESZ MA

  • 17.00 Adventi gyertyagyújtás: Prof. Dr. Vécsei László neurológus, egyetemi tanár, az Egyetemi Doktori Tanács elnöke, Szeged díszpolgára és Cserháti Sándor református lelkész
  • Közreműködik az Útközband zenekar
  • 17.30 Útközband karácsonyi koncert

VÁR A MÓRA FERENC MÚZEUM ÓKORI KÍNA KIÁLLÍTÁSA VASÁRNAP IS

Meghosszabbítja a szegedi Móra Ferenc Múzeum az ókori Kína világát bemutató kiállítást: a tárlat egészen 2024. január 7-ig látogatható lesz.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb